Unde mă duc când găsesc un câine sau o pisică?

În ceea ce privește înregistrarea și identificarea câinilor și pisicilor …

Un lucru este sigur, fără o bază de date care leagă animalele etichetate de un proprietar, etichetarea este de mică valoare. Prin urmare, este important ca dragul tău să fie nu numai ciobit, ci și înregistrat .

Deoarece este obligatoriu în Austria din 2008, și acum în aproape toate statele federale din Germania, că un câine sau o pisică este ciobit, există din ce în ce mai multe baze de date locale care, din păcate, nu sunt conectate în rețea. Înregistrarea datelor de identificare într-o bază de date nu este prevăzută în Ordonanța UE pentru animale de companie, motiv pentru care aproape fiecare municipalitate are acum propria sa bază de date în care medicii veterinari pot introduce animalele de companie!

Acest lucru este, de asemenea, complet OK, deoarece fiecare proprietar rezonabil de animal de companie are așa-numitul cip transponder, adesea denumit și microcip, oricum implantat în câinele sau pisica sa, indiferent dacă este cerut de lege sau nu. Aceasta nu este o chestiune de TREBUIE, ci o chestiune de îngrijire. Utilizarea unui microcip este o rutină pură pentru un medic veterinar și este scurtă și „aproape” nedureroasă. Pentru câinele sau pisica dvs., acest lucru nu este mai rău decât vaccinarea. Cipul este pur și simplu injectat în zona gâtului animalului folosind o „seringă” puțin mai mare.

Unii câini, dacă sunt ca Luis al nostru, care, conform diagnosticului oficial al medicului veterinar, se află în mod clar în grupul „câinilor superisterici”, au o concepție complet diferită despre lipsa de durere. Dar glumind deoparte, este complet sigur și foarte rapid. Chiar și Luisul meu a supraviețuit!

Luis, diagnosticul oficial „super isteric

În afară de un tatuaj, cipul transponder este, de asemenea, cel mai bun mod de a oferi iubitului tău o identificare fără echivoc, care este dificil de îndepărtat. Problema cu un tatuaj este că se estompează după câțiva ani, deoarece culoarea este absorbită de corp sau distrusă de alte influențe ale mediului. La prima vedere, desigur, toate acestea par a fi „nu atât de importante” pentru mulți cititori, dar observați cât de important este cu adevărat atunci când este „gata”, pentru că …

Ce-ar fi dacă…

Dacă pleci în vacanță cu draga ta?
Ce se întâmplă dacă mergi într-un tur montan cu draga ta?
Ce se întâmplă dacă îți iubești draga cu tine pentru a merge la cumpărături?

Există cu siguranță încă o sută de scenarii în care câinele dvs. ar putea merge într-un fel sau altul. Cât de des ați auzit sau citit că un câine sau o pisică a dispărut „brusc”? Animalul a fost ciobit și înregistrat, dar încă lipsește, deoarece nimeni nu te sună și nu te contactează în niciun alt mod. Fiecare proprietar de câine sau pisică știe că un moment scurt de neatenție este adesea suficient și se întâmplă. Acum începe dilema.

Imaginați-vă că sunteți în vacanță lângă mare undeva, de ex. în Italia, Slovenia sau Croația, sau poate în Ungaria la Lacul Balaton și câinele tău se joacă fericit în apă. Vă așezați confortabil pe plajă și vă bucurați de soare. Toți paletti, dar în clipa următoare ți-ai pierdut din vedere draga și te întrebi: Ce s-a întâmplat, a fost speriat de ceva, a venit un alt câine și a fugit cu el? Motivele pentru care un animal de companie dispare pot fi multe.

Îl căutați imediat, desigur, dar minut după minut pur și simplu nu îl puteți găsi. Panica se răspândește! Un scenariu de groază care se poate întâmpla nu numai pe plajă, ci la fel de bine într-un tur de drumeții sau o excursie în oraș. Ca să nu mai vorbim de numeroasele cazuri în care „mafia animalelor” stă la baza dispariției animalelor de companie.

Acum, sfaturile bune sunt scumpe, atâta timp cât vă aflați într-o țară în care se vorbește limba dvs. maternă, totul este relativ simplu. Dragul tău are un cip și este, de asemenea, înregistrat într-o bază de date din țara ta. Dacă draga ta este găsită și dusă la un veterinar sau adăpost de animale, ei pot citi cipul și pot căuta prin bazele de date pe care le cunosc, DAR dacă te afli undeva în străinătate unde îți poți vorbi limba nu vorbeste?

Apoi, după toate probabilitățile, lucrurile vor deveni destul de complicate. Pentru a raporta câinele sau pisica lipsă la poliție, ar trebui să fie posibil într-o oarecare măsură, dar ce se întâmplă atunci? S-ar putea ca dragul tău să fi fost deja găsit de cineva și dus la un veterinar sau adăpost de animale din această țară ciudată și, și mai rău, ce se întâmplă dacă trebuie să te întorci acasă pentru că vacanța s-a terminat?

Acum dragul tău stă într-un adăpost de animale din Ungaria, Italia, Spania, Slovenia, Croația, Bulgaria, România sau ce știu în ce țară și așteaptă ca iubitul său proprietar să-l ridice. Oamenii drăguți de acolo verifică chiar dacă animalul are un cip și citesc microcipul. Acest lucru este bun, deoarece cipul transponder conține cele mai importante date ale animalului. Numărul de identificare al unui cip transponder constă întotdeauna dintr-un cod de 15 cifre. Unicitatea numărului ISO 11784 poate fi garantată cu siliciul OTP (One Time Programmable) utilizat astăzi.

Următoarele date sunt stocate pe un cip transponder sub forma unui cod de 15 cifre:

Țara de origine (codul țării conform standardului ISO 11784)

Numărul producătorului producătorului microcipului

Numărul de identificare din opt cifre al câinelui sau pisicii

Din păcate, cipul nu are funcție GPS care ar putea fi utilizată pentru localizarea animalului

Exemplu – Cipul este citit și cititorul arată următorul număr: 276 0 972 00023868 Aceasta înseamnă că 276 este un animal german, a patra cifră este de obicei 0, 972 este producătorul (Planet ID GmbH Germania) și numărul de serie, acesta este ID-ul CHIP al câinelui sau pisicii dvs.

Poate fi atât de frumos ca câinii să se joace pe plajă … dar ce „dacă”?

Ei bine, să presupunem că cipul a fost citit și se dovedește că animalul găsit este, de exemplu, din Germania. Acum, deținătorul de animale spaniol, italian, bulgar, român, croat sau maghiar trebuie să caute proprietarul animalului folosind CHIP ID.

Acest lucru ridică următoarele întrebări:

 • În ce bază de date ar trebui să caute deloc?
 • Funcția de căutare a bazei de date este disponibilă în limba sa?
 • Rezultatele interogării sunt disponibile în limba sa?
 • Detaliile de contact ale proprietarului sunt disponibile imediat sau trebuie mai întâi contactat operatorul bazei de date?

Acestea sunt criterii delicate care decid foarte des dacă proprietarul este deloc căutat, deoarece o căutare într-o bază de date în limbi străine poate împiedica unul sau altul să cerceteze proprietarii unui animal. Ar putea dura zile sau săptămâni pentru a găsi pe cineva care poate face o căutare într-o bază de date vorbitoare de limbă germană, darămite să citească rezultatele. Și știm cu toții ce se întâmplă cu animalele găsite, dar proprietarul nu poate fi identificat.

Asta mă aduce la apelul către toți iubitorii de animale, înregistrează-ți draga în centrul de cipuri .

Chipzentrale este o bază de date internațională pentru câini și pisici, disponibilă în 109 limbi .

Creați un profil pentru animalul dvs. de companie și salvați-vă datele de contact în care doriți să fiți contactat în caz de urgență. Nu puteți introduce doar ID-ul CHIP în centrul cipului, ci și multe alte date care vă pot identifica draga.

Puteți introduce următoarele date despre preferatele dvs.:

 • Vârstă
 • Artă
 • rasă
 • ID-ul cipului
 • cod fiscal
 • Numărul tatuajului
 • gen
 • culoare
 • Caracteristici speciale ca text liber (de exemplu, o pată albă în formă de stea de 10 cm pe spate)

Puteți introduce următoarele informații personale pentru notificare în caz de urgență:

 • Nume de familie
 • Numar de telefon
 • numar de telefon mobil
 • abordare
 • Adresa de email alternativa
 • Propriul dvs. site web

Dar și profilurile dvs. în cele mai importante rețele sociale

 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • Linkedin
 • Google
 • Instagram
 • ID Skype
 • Youtube
 • SoundCloud
 • VKontakte.

Cu toate aceste informații, este aproape imposibil să nu fie găsit și contactat imediat.

Nu ezitați să vă înregistrați draga astăzi în centrul de cipuri, deoarece o intrare în centrul de cipuri înseamnă siguranță pentru dragul dumneavoastră .

La intrarea în centrul cipului

Mai bine sigur decât rău

Și nu uitați: funcția de căutare și toate rezultatele căutării sunt disponibile în 109 de limbi , deci nu este o problemă pentru medicii veterinari sau deținătorii de animale din întreaga lume să își găsească drumul în jurul centrului de cipuri !

Dacă câinele dvs. este ciobit și înregistrat, drumeția cu cel mai bun prieten al tău este foarte distractiv

Alătură-te acum