Qeni im është zhdukur, macja ime ka ikur, kafsha ime ka një çip por nuk është regjistruar!

Jam i dëshpëruar, çfarë duhet të bëj tani?

Si mund të njoftohem kur kafsha ime gjendet?

Të dëgjoja atë si pronar i kafshëve shtëpiake, por veçanërisht si një dashamirës i kafshëve, ishte gjithmonë e tmerrshme!

Dhe pikërisht kjo dëshpërim i njerëzve ishte pika vendimtare në 2005 kur vendosëm të krijonim “Chipzentrale”. Një bazë të dhënash për kafshët shtëpiake ku mund të ruani numrin e mikroçipit tuaj të preferuar dhe detajet e kontaktit tuaj.

Qoftë me pushime apo në shtëpi.
Të dhënat tuaja mund të arrihen nga kudo në botë në 109 gjuhë.

24 orë në ditë – 7 ditë në javë – 365 ditë në vit.

Futni të dashurën tuaj në bazën e të dhënave të qendrës së çipave në mënyrë që të mund të njoftoheni kur kafsha juaj të gjendet
Futni të dashurën tuaj në bazën tonë të të dhënave sot, sepse “Më mirë i sigurt se sa keq”

REGJISTROHU TANI

Qëllimi i vetëm i “qendrës së çipave” është të sjellë njerëzit dhe kafshët përsëri së bashku sa më shpejt të jetë e mundur në “rastin e një aksidenti” .

Dhe është kaq e thjeshtë: Ju regjistroni të dashurën tuaj këtu dhe futni detajet e kafshës suaj dhe detajet e kontaktit për të cilat dëshironi të informoheni kur kafsha juaj të gjendet.

Të gjitha të dhënat tani janë ruajtur në serverin tonë të sigurt dhe mund të arrihen në çdo kohë duke kërkuar , në të gjithë botën , dhe në 109 gjuhë !

Qendra e çipave – kasaforta është e sigurt

Të jem shumë i qartë:

  • Uebfaqja jonë është kryesisht një motor kërkimi për kafshët e humbura!
  • Si parazgjedhje, asnjë “profil” i kafshëve nuk publikohet në faqen tonë të internetit!
  • Vetëm JU vendosni nëse “profili” i kafshës suaj është publikisht i dukshëm apo jo!
  • Si parazgjedhje, detajet e kontaktit nuk janë të dukshme për askënd!
  • Të dhënat tuaja janë ruajtur në serverin tonë të koduar SSL!
  • Profilet e kafshëve shfaqen vetëm pas një kërkimi që përputhet!
  • VETEM të dhënat mund të kërkohen, gjenden dhe shfaqen që JU lëshoni!
  • Uebfaqja dhe funksioni i kërkimit janë në dispozicion në të gjithë botën në 109 gjuhë!

Në rregull, por tani tek gjëja më e rëndësishme!

A është e nevojshme madje që të futet një çip në një kafshë?

Epo, varet në cilin vend jetoni dhe natyrisht cilën kafshë keni.

Në disa vende është e detyrueshme që çdo qen më i vjetër se 6 muaj të sigurojë një transponder, gjithashtu shpesh i referuar si mikroçip. Në shumë vende, nga ana tjetër, vetëm racat e qenve të klasifikuar si “të rrezikshme” kanë nevojë për një çip. Pra, nëse kafsha juaj ka nevojë ose jo për një mikroçip varet nga shumë faktorë të ndryshëm ligjorë.

Si pronar i përgjegjshëm i kafshëve shtëpiake, duhet të lejoni që i dashuri juaj, qeni, mace, lepuri apo kali, të përdorë një çip transponderi, sepse “më mirë i sigurt se sa keq” .

Si pronar i përgjegjshëm i kafshëve shtëpiake, duhet të lejoni që i dashuri juaj, qeni, mace, lepuri apo kali, të përdorë një çip transponderi, sepse "më mirë i sigurt se sa keq".

Pyesni veterinerin tuaj për numrin 15-shifror të çipit të transponderit dhe futni të preferuarën tuaj në bazën tonë të të dhënave.

REGJISTROHU TANI

Sigurisht që nuk është e nevojshme që kafsha juaj shtëpiak të ketë një mikroçip për ta futur këtu. Meqenëse motori ynë i sofistikuar i kërkimit zotëron një numër të madh të algoritmeve të pyetjes, ai jo vetëm që mund të kërkojë për numrin e çipit të transponderit, por edhe për shënime të numrave të tatuazheve ose numrave të taksave dhe madje edhe karakteristikat e veçanta që ka një kafshë. Motori ynë i kërkimit është në gjendje të gjejë të gjitha të dhënat që futni dhe t’i rendisë në rezultatet e kërkimit. Ju ende keni kontroll të plotë mbi të dhënat tuaja personale, sepse vetëm të dhënat që ju do të publikoni do të publikohen.

Pra, pse duhet ta shtoni të dashurën tuaj në bazën e të dhënave tona?

Përgjigja për këtë është e thjeshtë, sepse faqja jonë në internet është e disponueshme në 109 gjuhë dhe nuk ka asnjë bazë të dhënash të kafshëve, aq më shumë mënyra për tu gjetur dhe kontaktuar direkt si në qendrën e çipave. I dashuri juaj shfaqet në shumicën e bazave të të dhënave lokale, por nëse më e keqja vjen më e keqja, së pari duhet të kontaktoni me operatorin e bazës së të dhënave, i cili më pas informon pronarin e kafshës shtëpiake se kafsha është gjetur.

Dhe e vërteta është se në shumicën e rasteve zgjat shumë, sepse është fundjavë, punonjësi i ngarkuar është jashtë, i sëmurë ose me pushime, dhe kalon kaq shumë kohë e çmuar , kohë në të cilën kafsha juaj ka qenë me ju për një kohë të gjatë mundet Dhe nëse, Zoti na ruajt, duhet të ndodhë “rasti më i keq” , ju madje keni mundësinë të vendosni statusin e kafshës suaj në “Mungon” në bazën tonë të të dhënave , e cila menjëherë e tregon atë në seksionin “KAFSHT E Zhdukur” , dhe profilin duke përfshirë tuajin Të dhënat e kontaktit janë gjithashtu të dukshme menjëherë për çdo vizitor në faqen e internetit të Chipzentrale .

Nëse hidhni një vështrim në faqen demo, një kafshë e gjetur do të shfaqej në rezultatet e kërkimit dhe në faqen “Kafshët që mungojnë” . Klikoni këtu për të shkuar në faqen e shembullit për kafshët që mungojnë

Plus-i më i madh i qendrës së çipave

Ju mund të ruani shumë të dhëna kontakti në bazën tonë të të dhënave, të cilat janë menjëherë të dukshme sapo kafsha juaj të shfaqet në rezultatin e kërkimit. Sigurisht, të gjitha informacionet janë vullnetare , shkruani sa më shumë ose sa më pak që dëshironi. Kur regjistroheni për herë të parë në Chipzentrale, gjithçka që duhet të bëni është të futni një emër përdoruesizgjedhur , adresën tuaj të postës elektronike dhe emrin e kafshës tuaj. Pas regjistrimit të suksesshëm ju do të transferoheni në llogarinë tuaj personale. Kjo llogari është e mbrojtur me fjalëkalim dhe vetëm ju mund ta përdorni dhe ta redaktoni. Në këtë llogari, “profili” juaj, ju mund të futni të dhënat e kafshës suaj dhe të gjitha informacionet e kontaktit që dëshironi të jepni vullnetarisht.

Ju mund të futni të dhënat e mëposhtme në bazën tonë të të dhënave:

Informacion vullnetar në lidhje me kafshën: mosha, lloji, raca, ID-ja e çipit, numri i taksës, numri i tatuazhit, gjinia, ngjyra, karakteristikat e veçanta si tekst i lirë.

Informacioni vullnetar i dhënë nga pronari për njoftim në rast urgjence: emri, numri i telefonit, numri i telefonit celular, adresa, adresa alternative e postës elektronike, faqja juaj personale në internet, profilet tuaja në mediat sociale si Facebook, Twitter, Linkedin, Google, Instagram, por edhe Skype ID, Youtube, SoundCloud ose VKontakte.

Vështirë se ndonjë bazë tjetër e të dhënave për kafshët ofron këtë shërbim dhe sa i rëndësishëm është ky rezulton nga fakti se vetëm në Gjermani, Austri dhe Zvicër disa qindra mijë kafshë shtëpiake zhduken çdo vit. Estimatedshtë vlerësuar se madje besohet të jetë në të gjithë botën

Mbi 5,000,000 ( 5 milion ) kafshë shtëpiake po zhduken çdo vit.

REGJISTROHU TANI

Qëllimi i vetëm i "Chipzentrale" është të sjellë njerëzit dhe kafshët përsëri së bashku në "rastin e një aksidenti"!  Prandaj, mund të kërkoni në bazën tonë të të dhënave në 109 gjuhë dhe të shfaqni rezultatet në po aq gjuhë.
Kjo ndjenjë e mrekullueshme e të pasurit një mik …

Fatkeqësisht, e vërteta e trishtueshme është se një numër i madh i kafshëve shtëpiake raportohet se humbasin çdo ditë.
Jo të gjithë kanë një aksident, sepse shumica e kafshëve rishfaqen në një moment në kopshtet para, në strehimet e kafshëve, në organizatat për mirëqenien e kafshëve ose në klinikat veterinare. Sidoqoftë, shumë kafshë, veçanërisht qentë dhe macet, kapen nga tërheqësit e kafshëve së ashtuquajturës “mafia e kafshëve” dhe më pas ofrohen për shitje përmes kanaleve të errëta dhe në tregje të ndryshme ose zona pushimi të autostradave.

Lexues elektronik i çipave për kafshë

E mira është që shpesh ka shumë aktivistë për të drejtat e kafshëve në këto vende, dhe ata pothuajse gjithmonë kanë me vete një lexues të çipave elektronikë. Pra, nëse kafsha juaj ka vendosur një çip transponderi dhe kjo lexohet në vend, çdo sekondë me të vërtetë vlen për të vendosur identitetin e pronarit dhe më pas për ta kontaktuar atë menjëherë , madje edhe para se hajdutët të largohen nga fusha dhe kafsha juaj mund të zhduket përgjithmonë .

Por këtu qëndron problemi i vërtetë, sepse në cilën bazë të dhënash është regjistruar kafsha juaj varet nga veterineri juaj. Normalisht, kafsha juaj shtëpiak është e regjistruar në një nga bazat e të dhënave të shumta të decentralizuara, lokale dhe prandaj është praktikisht e pazbulueshme për pjesën tjetër të botës, pasi jo të gjitha zyrat e regjistrimit janë në rrjet dhe sigurisht nuk bashkëpunojnë në mënyrë optimale me njëra-tjetrën.

Për këtë arsye, është jashtëzakonisht e rëndësishme që ju të regjistroni të dashurin tuaj në një bazë të dhënash qendrore siç është e jona është e arritshme në të gjithë botën dhe e disponueshme në 109 gjuhë . Sepse le të jemi të sinqertë, një veteriner nga p.sh. Hungaria, Republika Çeke, Rumania, Bullgaria, Italia, Spanja, SHBA, Meksika ose kudo tjetër ka vështirësi për të gjetur rrugën e tyre në një bazë të dhënash thjesht në gjuhën gjermane ose një bazë të dhënash në një gjuhë që është e huaj për të. Përveç kësaj, ai do të ketë probleme në kryerjen e një kërkese të bazës së të dhënave dhe leximin e rezultateve.

Por mjaft nga pika e zezë, sepse lajmi i mirë është se çdo praktikë moderne veterinare, çdo strehim kafshësh, çdo organizatë për mirëqenien e kafshëve, si dhe shumë aktivistë privatë për të drejtat e kafshëve në të gjithë botën kanë një lexues korrespondues të çipave elektronikë. Me numrin 15-shifror të identifikimit në çip që lexohet si rezultat , ju mund të mësoni pronarin e kafshës së gjetur me të gjitha detajet e saj të kontaktit në bazën tonë të të dhënave brenda disa minutave përmes internetit, nga kudo në botë, dhe natyrisht menjëherë të njoftoni se i preferuari i saj është gjetur . Sepse të gjithë ata që kanë një kafshë shtëpiake e dinë se nuk ka ndjenjë më të mirë sesa ta mbash përsëri thesarin tënd të sigurt në krahë.

Futni të dashurën tuaj në bazën tonë të të dhënave tani.

REGJISTROHU TANI