base de datos internacional de animales desaparecidos international database for misssing animals internationale datenbank für vermisste tiere base de données internationale des animaux disparus SUCHE NACH VERMISSTEN TIEREN - SEARCH FOR MISSING ANIMALS BUSCAR ANIMALES PERDIDOS - RECHERCHE D'ANIMAUX DISPARUS

A kutyám eltűnt, a macskám elszaladt, az állatomnak van chipje, de nincs regisztrálva!

Kétségbe vagyok esve, mit tegyek most?

Hogyan értesíthetek, ha megtalálják az állatomat?

Hallani, hogy kisállattartóként, de különösen állatbarátként mindig szörnyű volt!

És pontosan az emberek kétségbeesése volt a döntő pont 2005-ben, amikor úgy döntöttünk, hogy megalapítjuk a „Chipzentrale-t”. Háziállatok számára létrehozott adatbázis, ahol tárolhatja kedvenc mikrochipjének számát és elérhetőségeit.

Akár nyaralni, akár otthon.
Adatait a világ bármely pontjáról lehívhatja 109 nyelven.

A nap 24 órájában – a hét 7 napján – az év 365 napján.

Írja be kedvesét a chipközpont adatbázisába, hogy értesítést kapjon, amikor megtalálja kedvencét
Írja be kedvesét ma adatbázisunkba, mert “Jobb biztonságban, mint sajnálom”

IRATKOZZON FEL MOST

A „chipközpont” egyetlen célja , hogy az embereket és az állatokat a lehető leggyorsabban összehozzák „ vészhelyzet esetén” .

És ez ilyen egyszerű: Itt regisztrálja kedvencét, és beírja kedvencének adatait és azokat az elérhetőségeket, amelyekről tájékoztatást szeretne kapni, amikor megtalálja kedvencét.

Mostantól minden adatot a biztonságos szerverünkön tárolunk, és bármikor elérhetünk kereséssel , világszerte és 109 nyelven !

Chip központ – a széf biztonságos

Hogy nagyon világos legyek:

  • Weboldalunk elsősorban az eltűnt állatok keresője!
  • Alapértelmezés szerint az állatok „profilja” nem jelenik meg a weboldalunkon!
  • Csak te döntöd el, hogy állatod profilja nyilvánosan látható-e vagy sem!
  • Alapértelmezés szerint az Ön elérhetőségei senki számára nem láthatók!
  • Adatait SSL titkosított szerverünkön tároljuk!
  • Az állatprofilok csak egyező keresés után jelennek meg!
  • CSAK olyan adatok kereshetők, találhatók és jeleníthetők meg, amelyeket Ön kiad!
  • A weboldal és a keresési funkció világszerte elérhető, 109 nyelven!

OK, de most a legfontosabb dologra!

Szükség van-e egy chipre egy állatba?

Nos, attól függ, melyik országban élsz, és természetesen melyik állatod van.

Egyes országokban minden 6 hónapnál idősebb kutyát kötelező transzponderrel ellátni , amelyet gyakran mikrochipnek is neveznek. Sok országban viszont csak a „veszélyesnek” minősített kutyafajtáknak van szükségük chipre. Tehát az, hogy kisállatának szüksége van-e mikrochipre, sokféle jogi tényezőtől függ.

Felelős háziállattulajdonosként továbbra is hagynia kell kedvesének, legyen szó kutyáról, macskáról, nyúlról vagy lóról, beiktatni egy transzponder chipet, mert „jobb biztonságban, mint sajnálni” .

Mint felelős háziállat-tulajdonos, akkor is hagyja, hogy kedvesének, legyen az kutya, macska, nyúl vagy ló, helyezzen be egy transzponder chipet, mert „jobb, mint sajnálni”.

Kérje meg állatorvosától a transzponder chip 15 számjegyű számát, és írja be kedvencét az adatbázisunkba.

IRATKOZZON FEL MOST

Természetesen nem szükséges, hogy kedvencének mikrochipje legyen, hogy ide beírja. Mivel kifinomult keresőmotorjaink nagyszámú lekérdezési algoritmust sajátítanak el, nemcsak a transzponder chip számát tudja keresni, hanem tetoválási számok vagy adószámok bejegyzéseit, sőt speciális tulajdonságait is, amelyek egy állatnak vannak. Keresőmotorunk képes megtalálni az összes beírt adatot és felsorolni a keresési eredmények között. Ön továbbra is teljes mértékben ellenőrzi személyes adatait, mert csak az Ön által kiadott adatokat teszik közzé.

Miért érdemes hozzáadni kedvesét az adatbázisunkhoz?

Erre a válasz egyszerű, mert weboldalunk 109 nyelven érhető el, és nincs más állat-adatbázis, annyi módon lehet közvetlenül megtalálni és kapcsolatba lépni, mint a chip-központban. Kedvesed a legtöbb helyi adatbázisban megjelenik, de ha a legrosszabb a legrosszabb, akkor először kapcsolatba kell lépned az adatbázis-kezelővel, aki ezután tájékoztatja a háziállat tulajdonosát, hogy megtalálták a háziállatot.

És az igazság az, hogy a legtöbb esetben sokáig tart, mert hétvége van, az illetékes alkalmazott szabadságon van, beteg vagy szabadságon van, és annyi értékes idő telik el , amely alatt az állata hosszú ideje veled van tudott. És ha, ne adj Isten, bekövetkezik a „legrosszabb eset” , akkor még lehetősége van állata állapotának „Hiányzó” beállítására az adatbázisunkban , amely azonnal megmutatja a „HIÁNYZÓ ÁLLATOK” részben , és a profil tartalmazza az Önét is Az elérhetőségi adatok a Chipzentrale weboldal minden látogatója számára azonnal láthatók .

Ha megnézi a bemutató oldalt, egy talált állat megjelenik a keresési eredmények között és a “Hiányzó állatok” oldalon. Kattintson ide a hiányzó állatok mintavételi oldalára való ugráshoz

A chipközpont legnagyobb pluszja

Sok kapcsolatfelvételi adatot tárolhat adatbázisunkban, amelyek azonnal láthatók, amint az állat megjelenik a keresési eredményekben. Természetesen minden információ önkéntes , annyit vagy annyit adjon meg, amennyit csak akar. Amikor először regisztrál a Chipzentrale rendezvényen, csak meg kell adnia egy választott felhasználónevet , e-mail címét és háziállatának nevét. A sikeres regisztráció után továbbítjuk a személyes fiókjába. Ez a fiók jelszóval védett, és csak Ön érheti el és szerkesztheti. Ebben a fiókban, a „profiljában”, megadhatja állatának adatait és az összes elérhetőségi adatot, amelyet önként meg szeretne adni.

Adatbázisunkba a következő adatokat adhatja meg:

Önkéntes információk az állatról: életkor, faj, fajta, chip-azonosító, adószám, tetoválás száma, nem, szín, különleges jellemzők szabad szövegként.

A tulajdonos önkéntes tájékoztatása vészhelyzet esetén történő értesítéshez: név, telefonszám, mobiltelefonszám, cím, alternatív e-mail cím, saját webhelye, profiljai a közösségi médiában, például Facebook, Twitter, Linkedin, Google, Instagram, de a Skype ID, Youtube, SoundCloud is vagy VKontakte.

Alig más, állatokra vonatkozó adatbázis kínálja ezt a szolgáltatást, és mennyire fontos ez abból adódik, hogy csak Németországban, Ausztriában és Svájcban évente több százezer háziállat tűnik el. Becslések szerint világszerte még ezt is feltételezik

Évente több mint 5.000.000 ( 5 millió ) háziállat tűnik el.

IRATKOZZON FEL MOST

A „Chipzentrale” egyetlen célja az emberek és állatok újbóli összehozása „baleset esetén”!  Ezért kereshet adatbázisunkban 109 nyelven, és az eredményeket annyi nyelven jelenítheti meg.
Ez a csodálatos érzés, hogy barátom van …

Sajnos a szomorú igazság az, hogy minden nap nagyszámú háziállat eltűnt.
Nem mindegyiküknek van balesete, mert a legtöbb állat valamikor újra megjelenik az előkertekben, az állatmenhelyeken, az állatjóléti szervezeteknél vagy az állatorvosi klinikákon. Számos állatot, különösen kutyákat és macskákat, az úgynevezett „állatmaffia” állattartói fognak el , majd sötét csatornákon, különféle piacokon vagy autópálya- pihenőkben kínálják újra eladásra.

Elektronikus chip-olvasó állatok számára

A jó dolog az, hogy ezeken a helyeken gyakran sok az állatvédő, és szinte mindig van elektronikus chip-olvasójuk. Tehát, ha az állatába transzponder chipet ültetnek be, és ezt a helyszínen felolvassák, akkor minden másodperc számít a tulajdonos személyazonosságának megállapítására, majd AZONNAL történő kapcsolatfelvételre , még mielőtt a tolvajok elhagyhatják a pályát, és az állat örökre eltűnhet .

De itt rejlik a valódi probléma, mert melyik adatbázisba regisztrálták az állatot, az állatorvos feladata. Normális esetben az Ön kedvence a sok decentralizált, helyi adatbázis egyikében van nyilvántartva, és ezért gyakorlatilag nem mutatható ki a világ többi részén, mivel nem minden regisztrációs iroda van hálózatban, és természetesen nem működnek együtt optimálisan.

Ezért rendkívül fontos, hogy kedvencét egy központi, világszerte elérhető és 109 nyelven elérhető adatbázisban, például regisztrációnkban találja meg. Mert legyünk őszinték, egy pl. Magyarország, Csehország, Románia, Bulgária, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Államok, Mexikó vagy bárhonnan más állatorvosnak nehézségei vannak eligazodni egy tisztán német nyelvű adatbázisban vagy egy számára idegen nyelvű adatbázisban . Ettől eltekintve problémái lesznek egy adatbázis-lekérdezés végrehajtásával és az eredmények olvasásával.

De elég a fekete jel, mert a jó hír az, hogy minden modern állatorvosi gyakorlatnak, minden állatmenhelynek, minden állatjóléti szervezetnek, valamint világszerte számos magánjogi állatvédőnek van megfelelő elektronikus chip-olvasója. Az így kiolvasott chipen található 15 jegyű azonosító szám segítségével perceken belül meghatározhatja a talált állat tulajdonosát és annak összes elérhetőségét az adatbázisunkban az interneten keresztül, az interneten keresztül, a világ bármely pontjáról, és természetesen azonnal értesítheti kedvencének megtalálását . Mert mindenki, akinek van háziállata, tudja, hogy nincs jobb érzés, mint ha újra biztonságban tartja a kincsét a karjaiban.

Írja be kedvesét most adatbázisunkba.

IRATKOZZON FEL MOST