base de datos internacional de animales desaparecidos international database for misssing animals internationale datenbank für vermisste tiere base de données internationale des animaux disparus SUCHE NACH VERMISSTEN TIEREN - SEARCH FOR MISSING ANIMALS BUSCAR ANIMALES PERDIDOS - RECHERCHE D'ANIMAUX DISPARUS

Mijn hond is verdwenen, mijn kat is weggelopen, mijn dier heeft een chip maar is niet geregistreerd!

Ik ben wanhopig, wat moet ik nu doen?

Hoe kan ik een melding krijgen als mijn dier is gevonden?

Dat te horen als baasje, maar vooral als dierenliefhebber, was altijd verschrikkelijk!

En juist deze wanhoop van de mensen was het doorslaggevende punt in 2005 toen we besloten de “Chipzentrale” op te richten. Een database voor huisdieren waar u het nummer van uw favoriete microchip en uw contactgegevens kunt opslaan.

Of het nu op vakantie is of thuis.
Uw gegevens zijn overal ter wereld in 109 talen toegankelijk.

24 uur per dag – 7 dagen per week – 365 dagen per jaar.

Voer uw lieveling in de database van het chipcentrum in, zodat u op de hoogte kunt worden gehouden wanneer uw huisdier is gevonden
Voer uw lieveling vandaag nog in onze database in, want “Beter dan genezen”

MELD JE NU AAN

Het enige doel van het “chipcentrum” is om mensen en dieren zo snel mogelijk weer bij elkaar te brengen in het “geval van een ongeval” .

En zo simpel is het: u registreert uw lieveling hier en vult de gegevens van uw huisdier in en de contactgegevens waarover u graag geïnformeerd wilt worden als uw huisdier wordt gevonden.

Alle gegevens worden nu opgeslagen op onze beveiligde server en zijn op elk moment toegankelijk door te zoeken , wereldwijd en in 109 talen !

Chipcentrum – veilig is veilig

Voor de duidelijkheid:

  • Onze website is in de eerste plaats een zoekmachine voor vermiste dieren!
  • Standaard worden er geen “profielen” van dieren op onze website gepubliceerd!
  • Alleen U beslist of het “profiel” van uw dier publiekelijk zichtbaar is of niet!
  • Standaard zijn uw contactgegevens voor niemand zichtbaar!
  • Uw gegevens worden opgeslagen op onze met SSL gecodeerde server!
  • Dierprofielen worden pas weergegeven na een passende zoekopdracht!
  • ALLEEN gegevens kunnen worden doorzocht, gevonden en weergegeven die U vrijgeeft!
  • De website en de zoekfunctie zijn wereldwijd beschikbaar in 109 talen!

OK, maar nu naar het belangrijkste!

Is het zelfs nodig om een ​​chip in een dier te laten implanteren?

Het hangt ervan af in welk land je woont en natuurlijk welk dier je hebt.

In sommige landen is het verplicht om elke hond ouder dan 6 maanden te voorzien van een transponder, ook wel microchip genoemd. In veel landen daarentegen hebben alleen hondenrassen die als “gevaarlijk” zijn geclassificeerd een chip nodig. Dus of uw huisdier een microchip nodig heeft, hangt af van veel verschillende juridische factoren.

Als verantwoordelijke huisdiereneigenaar moet u uw lieveling, of het nu hond, kat, konijn of paard is, toch een transponderchip laten gebruiken, want “beter dan genezen” .

Als verantwoordelijke huisdiereneigenaar moet u uw lieveling, of het nu hond, kat, konijn of paard is, toch een transponderchip laten gebruiken, want "beter dan genezen".

Vraag uw dierenarts om het 15-cijferige nummer van de transponderchip en voer nu uw favoriet in onze database in.

MELD JE NU AAN

Het is natuurlijk niet nodig dat uw huisdier een microchip heeft om deze hier in te voeren. Omdat onze geavanceerde zoekmachine een groot aantal zoekalgoritmen beheerst, kan hij niet alleen zoeken naar het nummer van de transponderchip, maar ook naar het invoeren van tatoeagenummers of belastingnummers en zelfs naar speciale kenmerken die een dier heeft. Onze zoekmachine kan alle gegevens die u invoert, vinden en in de zoekresultaten vermelden. U heeft nog steeds de volledige controle over uw persoonsgegevens, want alleen de gegevens die u vrijgeeft, worden gepubliceerd.

Dus waarom zou je je lieveling aan onze database toevoegen?

Het antwoord hierop is simpel, omdat onze website beschikbaar is in 109 talen en er geen andere dierendatabase zo veel manieren is om rechtstreeks gevonden en gecontacteerd te worden als in het chipcentrum. Uw lieveling verschijnt in de meeste lokale databases, maar als het ergste gebeurt, moet u eerst contact opnemen met de databasebeheerder, die vervolgens de eigenaar van het huisdier informeert dat het huisdier is gevonden.

En de waarheid is dat het in de meeste gevallen lang duurt, omdat het weekend is, de verantwoordelijke medewerker vrij, ziek of op vakantie is, en er zoveel kostbare tijd verstrijkt , de tijd waarin je dier al heel lang bij je is kon. En als, God verhoede, het ‘ergste geval’ zich voordoet, heeft u zelfs de mogelijkheid om de status van uw dier in onze database in te stellen op ‘Ontbrekend’ , wat dit onmiddellijk laat zien in het gedeelte ‘ONTBREKENDE DIEREN’ en het profiel inclusief dat van u Contactgegevens zijn ook direct zichtbaar voor elke bezoeker van de Chipzentrale website .

Als u naar de demopagina kijkt, wordt een gevonden dier weergegeven in de zoekresultaten en op de pagina “Missing Animals” . Klik hier om naar de voorbeeldpagina voor vermiste dieren te gaan

Het grootste pluspunt van het chipcentrum

In onze database kunt u veel contactgegevens opslaan, die direct zichtbaar zijn zodra uw dier in het zoekresultaat verschijnt. Alle informatie is uiteraard vrijwillig , vul zo veel of zo weinig in als je wilt. Bij de eerste inschrijving bij de Chipzentrale hoef je alleen maar een gebruikersnaam naar keuze , je e-mailadres en de naam van je huisdier in te voeren. Na succesvolle registratie wordt u doorgestuurd naar uw persoonlijke account. Dit account is met een wachtwoord beveiligd en alleen u kunt het openen en bewerken. In dit account, uw “profiel”, kunt u de gegevens van uw dier invoeren en alle contactgegevens die u vrijwillig wilt verstrekken.

U kunt de volgende gegevens invoeren in onze database:

Vrijwillige informatie over het dier: leeftijd, soort, ras, chip-ID, belastingnummer, tatoeagenummer, geslacht, kleur, speciale kenmerken als vrije tekst.

Vrijwillige informatie verstrekt door de eigenaar voor melding in geval van nood: naam, telefoonnummer, gsm-nummer, adres, alternatief e-mailadres, uw eigen website, uw profielen op sociale media zoals Facebook, Twitter, Linkedin, Google, Instagram, maar ook Skype ID, Youtube, SoundCloud of VKontakte.

Bijna geen enkele andere databank voor dieren biedt deze service aan, en hoe belangrijk dit is, vloeit voort uit het feit dat alleen al in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland jaarlijks enkele honderdduizenden huisdieren verdwijnen. Volgens schattingen wordt dat zelfs wereldwijd aangenomen

Elk jaar verdwijnen er meer dan 5.000.000 ( 5 miljoen ) huisdieren.

MELD JE NU AAN

Het enige doel van de “Chipzentrale” is om mensen en dieren weer bij elkaar te brengen in het “geval van een ongeval”!  Daarom kunt u in onze database zoeken in 109 talen en de resultaten in evenveel talen weergeven.
Dit heerlijke gevoel een vriend te hebben …

Helaas is de trieste waarheid dat er elke dag een groot aantal huisdieren als vermist wordt opgegeven.
Ze hebben niet allemaal een ongeval, want de meeste dieren komen wel eens terug in voortuinen, in dierenverblijven, bij dierenwelzijnsorganisaties of in dierenklinieken. Veel dieren, vooral honden en katten, worden echter gevangen door dierenvangers van de zogenaamde “dierenmaffia” en vervolgens via donkere kanalen en op diverse markten of autosnelwegstops weer te koop aangeboden.

Elektronische chiplezer voor dieren

Het mooie is dat veel dierenrechtenactivisten op deze plekken vaak op pad zijn en bijna altijd een elektronische chiplezer bij zich hebben. Dus als uw dier een transponderchip heeft geïmplanteerd en deze wordt ter plaatse uitgelezen, telt elke seconde echt om de identiteit van de eigenaar vast te stellen en vervolgens ONMIDDELLIJK contact met hem op te nemen , zelfs voordat de dieven het veld kunnen verlaten en uw dier voor altijd kan verdwijnen .

Maar hier ligt het echte probleem, want in welke database uw dier is geregistreerd, is aan uw dierenarts. Normaal gesproken staat uw huisdier geregistreerd in een van de vele gedecentraliseerde, lokale databases en is daardoor praktisch niet detecteerbaar voor de rest van de wereld, aangezien niet alle registratiekantoren met elkaar verbonden zijn en zeker niet optimaal met elkaar samenwerken.

Om deze reden is het uitermate belangrijk dat uw favoriet in een centrale, wereldwijd toegankelijke en in 109 talen beschikbare database zoals ons register staat. Want laten we eerlijk zijn, een dierenarts uit bijvoorbeeld Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije, Italië, Spanje, de VS, Mexico of waar dan ook, heeft moeite om zijn weg te vinden in een puur Duitstalige database of een database in een vreemde taal . Afgezien daarvan zal hij problemen hebben met het uitvoeren van een databasequery en het lezen van de resultaten.

Maar genoeg van de zwarte vlek, want het goede nieuws is dat elke moderne dierenartspraktijk, elk dierenasiel, elke dierenwelzijnsorganisatie en nu veel particuliere dierenrechtenactivisten een bijbehorende elektronische chiplezer hebben. Met het 15-cijferige identificatienummer op de chip dat op deze manier wordt uitgelezen , kunt u binnen enkele minuten via internet, vanaf elke locatie ter wereld, de eigenaar van het gevonden dier met al zijn contactgegevens in onze database achterhalen en natuurlijk direct melden dat zijn favoriet is gevonden . Want iedereen die een huisdier heeft, weet dat er geen beter gevoel is dan je schat weer veilig in je armen te houden.

Voer uw lieveling nu in onze database in.

MELD JE NU AAN