base de datos internacional de animales desaparecidos international database for misssing animals internationale datenbank für vermisste tiere base de données internationale des animaux disparus SUCHE NACH VERMISSTEN TIEREN - SEARCH FOR MISSING ANIMALS BUSCAR ANIMALES PERDIDOS - RECHERCHE D'ANIMAUX DISPARUS

Min hund har försvunnit, min katt har gått iväg, mitt djur har ett chip men är inte registrerat!

Jag är desperat, vad ska jag göra nu?

Hur kan jag meddelas när mitt djur hittas?

Att höra det som husdjursägare, men särskilt som djurälskare, var alltid hemskt!

Och det var just denna desperation hos folket som var den avgörande punkten 2005 då vi bestämde oss för att grunda “Chipzentrale”. En databas för husdjur där du kan lagra numret på ditt favoritmikrochip och dina kontaktuppgifter.

Oavsett om du är på semester eller hemma.
Dina uppgifter kan hämtas från var som helst i världen på 109 språk.

24 timmar om dygnet – 7 dagar i veckan – 365 dagar om året.

Ange din älskling i databasen för chipcenter så att du kan meddelas när ditt husdjur hittas
Ange din älskling i vår databas idag, för “Bättre säkert än ledsen”

ANMÄL DIG NU

Det enda syftet med “chipcentret” är att sammanföra människor och djur så snabbt som möjligt i “fall av en olycka” .

Och det är så enkelt: Du registrerar din favorit här och anger information om ditt husdjur och kontaktuppgifter som du vill få information om när ditt husdjur hittas.

Alla data lagras nu på vår säkra server, och kan nås när som helst genom en sökning , världsomfattande , och 109 språk !

Chipcenter – säkert är säkert

För att vara väldigt tydlig:

  • Vår webbplats är främst en sökmotor för försvunna djur!
  • Som standard publiceras inga “profiler” av djur på vår webbplats!
  • Endast DU bestämmer om “profilen” för ditt djur är offentligt synligt eller inte!
  • Som standard är dina kontaktuppgifter inte synliga för någon!
  • Dina data lagras på vår SSL-krypterade server!
  • Djurprofiler visas bara efter en matchande sökning!
  • ENDAST data kan sökas, hittas och visas som DU släpper!
  • Webbplatsen och sökfunktionen finns över hela världen på 109 språk!

OK, men nu till det viktigaste!

Är det ens nödvändigt att ha ett chip implanterat i ett djur?

Det beror i vilket land du bor och naturligtvis vilket djur du har.

I vissa länder är det obligatoriskt att förse alla hundar som är äldre än 6 månader med en transponder, även kallad mikrochip. I många länder, å andra sidan, är det bara hundraser som klassificeras som ”farliga” som behöver ett chip. Så huruvida ditt husdjur behöver ett mikrochip eller inte beror på många olika juridiska faktorer.

Som en ansvarsfull husdjursägare bör du ändå låta din älskling, vare sig hund, katt, kanin eller häst, använda ett transponderchip, för “bättre säkert än ledsen” .

Som en ansvarig husdjursägare bör du ändå låta din älskling, vare sig hund, katt, kanin eller häst, använda ett transponderchip, för "bättre säkert än ledsen".

Be din veterinär om det 15-siffriga numret på transponderchipet och skriv in din favorit i vår databas.

ANMÄL DIG NU

Naturligtvis är det inte nödvändigt att ditt husdjur har ett mikrochip för att komma in i det här. Eftersom vår sofistikerade sökmotor behärskar ett stort antal frågealgoritmer kan den inte bara söka efter numret på transponderchipet utan också efter inmatningar av tatueringsnummer eller skattenummer och till och med specialfunktioner som ett djur har. Vår sökmotor kan hitta all information du anger och lista dem i sökresultaten. Du har fortfarande full kontroll över dina personuppgifter, eftersom endast de uppgifter som du släpper kommer att publiceras.

Så varför ska du lägga till din älskling i vår databas?

Svaret på detta är enkelt, eftersom vår webbplats finns på 109 språk och det inte finns någon annan djurdatabas så många sätt att hitta och kontaktas direkt som i chipcentret. Din älskling visas i de flesta lokala databaser, men om det värsta blir värst måste du först kontakta operatören av databasen, som sedan meddelar husdjursägaren att husdjuret har hittats.

Och sanningen är att det i de flesta fall tar lång tid, för det är helgen, den anställde som är ansvarig är ledig, sjuk eller på semester och så mycket dyrbar tid går , den tid då ditt djur har varit med dig länge skulle kunna. Och om “det värsta fallet” skulle förbjudas, har du till och med möjlighet att ställa in ditt djur till “Saknas” i vår databas , som omedelbart visar det i avsnittet “MISSING ANIMALS” och profilen inklusive din Kontaktuppgifter är också omedelbart synliga för varje besökare på Chipzentrale webbplats .

Om du tittar på demosidan visas ett hittat djur i sökresultaten och på sidan “Saknade djur” . Klicka här för att gå till provsidan för saknade djur

Det största pluspunkten för chipcentret

I vår databas kan du lagra en hel del kontaktuppgifter, som är omedelbart synliga så snart ditt djur visas i sökresultatet. Naturligtvis är all information frivillig , ange så mycket eller så lite du vill. När du registrerar dig för första gången på Chipzentrale behöver du bara ange ett fritt valbart användarnamn , din e-postadress och namnet på ditt husdjur. Efter lyckad registrering kommer du att vidarebefordras till ditt personliga konto. Det här kontot är lösenordsskyddat och endast du kan komma åt och redigera det. I det här kontot, din “profil”, kan du ange uppgifter om ditt djur och all kontaktinformation som du vill ge frivilligt.

Du kan ange följande data i vår databas:

Frivillig information om djuret: ålder, art, ras, chip-ID, skattenummer, tatueringsnummer, kön, färg, speciella egenskaper som fritext.

Frivillig information från ägaren för anmälan i en nödsituation: namn, telefonnummer, mobilnummer, adress, alternativ e-postadress, din egen webbplats, dina profiler i sociala medier som Facebook, Twitter, Linkedin, Google, Instagram, men också Skype ID, Youtube, SoundCloud eller VKontakte.

Knappast någon annan databas för djur erbjuder denna tjänst, och hur viktigt det här är beror på att bara i Tyskland, Österrike och Schweiz försvinner flera hundra tusen husdjur varje år. Det uppskattas att det till och med tros vara över hela världen

Över 5 000 000 ( 5 miljoner ) husdjur försvinner varje år.

ANMÄL DIG NU

Det enda syftet med "Chipzentrale" är att föra samman människor och djur igen i "fall av en olycka"!  Det är därför du kan söka i vår databas på 109 språk och visa resultaten på så många språk.
Denna underbara känsla av att ha en vän …

Tyvärr är den sorgliga sanningen att ett stort antal husdjur rapporteras saknas varje dag.
Inte alla har en olycka, för de flesta djur dyker upp igen någon gång i främre trädgårdar, i djurhem, vid djurskyddsorganisationer eller i veterinärkliniker. Många djur, särskilt hundar och katter, fångas dock av djurfångare av den så kallade ”djurmafiaen” och erbjuds sedan till försäljning igen via mörka kanaler och på olika marknader eller motorvägar.

Elektronisk chipläsare för djur

Det som är bra är att det ofta finns många djurrättsaktivister på dessa platser, och de har nästan alltid en elektronisk chipläsare med sig. Så om ditt djur har ett transponderchip implanterat och detta läses på plats, räknas varje sekund verkligen för att avgöra ägarens identitet och att kontakta honom omedelbart , redan innan tjuvarna kan lämna fältet och ditt djur kan försvinna för alltid .

Men det är här det verkliga problemet ligger, för vilken databas ditt djur är registrerat i är upp till din veterinär. Normalt är ditt husdjur registrerat i en av de många decentraliserade, lokala databaserna och är därför praktiskt taget omöjligt att hitta för resten av världen, eftersom inte alla registreringskontor är nätverksbundna och verkligen inte samarbetar optimalt med varandra.

Av denna anledning är det oerhört viktigt att du registrerar din älskling i en central databas som vår som är tillgänglig över hela världen och tillgänglig på 109 språk . För att vi ska vara ärliga har en veterinär från t.ex. Ungern, Tjeckien, Rumänien, Bulgarien, Italien, Spanien, USA, Mexiko eller någon annanstans svårigheter att hitta sin väg i en rent tyskspråkig databas eller en databas på ett språk som är främmande för honom. Bortsett från det kommer han att ha problem med att utföra en databasfråga och sedan kunna läsa resultaten.

Men tillräckligt med det svarta märket, för den goda nyheten är att varje modern veterinärpraxis, varje djurskydd, varje djurskyddsorganisation samt många privata djurrättsaktivister världen över har en motsvarande elektronisk chipläsare. Med det 15-siffriga identifikationsnumret på chipet som läses ut på detta sätt kan du bestämma ägaren till det hittade djuret med alla dess kontaktuppgifter i vår databas inom några minuter via Internet, var som helst i världen och naturligtvis omedelbart meddela att hans favorit har hittats . Eftersom alla som har ett husdjur vet att det inte finns någon bättre känsla än att hålla din skatt i armarna igen.

Ange din älskling i vår databas nu.

ANMÄL DIG NU