base de datos internacional de animales desaparecidos international database for misssing animals internationale datenbank für vermisste tiere base de données internationale des animaux disparus SUCHE NACH VERMISSTEN TIEREN - SEARCH FOR MISSING ANIMALS BUSCAR ANIMALES PERDIDOS - RECHERCHE D'ANIMAUX DISPARUS

Moj pas je nestao, moja mačka je pobjegla, moja životinja ima čip, ali nije registrirana!

Očajna sam, šta da radim sada?

Kako mogu biti obaviješten kada se pronađe moja životinja?

Čuti to kao vlasnika kućnih ljubimaca, ali posebno kao ljubitelja životinja, uvijek je bilo užasno!

I upravo je taj očaj ljudi bio presudna tačka 2005. godine kada smo odlučili osnovati „Chipzentrale“. Baza podataka za kućne ljubimce u koju možete pohraniti broj svog omiljenog mikročipa i svoje kontakt podatke.

Bilo na odmoru ili kod kuće.
Vašim podacima možete pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu na 109 jezika.

24 sata dnevno – 7 dana u nedelji – 365 dana u godini.

Unesite svog dragog u bazu podataka čip centra kako biste mogli biti obaviješteni kada se pronađe vaš ljubimac
Unesite svoju dragu u našu bazu podataka već danas, jer “Bolje sigurno nego žao”

PRIJAVI SE SADA

Je jedina svrha je “čip centar” je dovesti ljude i životinje ponovo zajedno što je brže moguće u “slučaju hitne” .

A to je tako jednostavno: ovdje prijavite svog dragog i unesite detalje o svom ljubimcu i kontakt podatke o kojima biste željeli biti obaviješteni kada vašeg ljubimca pronađu.

Svi podaci sada su pohranjeni na našem sigurnom serveru i može im se pristupiti u bilo kojem trenutku pretraživanjem , širom svijeta i na 109 jezika !

Čip centar – sef je siguran

Da budemo vrlo jasni:

  • Naša web stranica je prvenstveno pretraživač nestalih životinja!
  • Na našoj web stranici po defaultu nisu objavljeni „profili“ životinja!
  • Samo VI odlučujete da li je „profil“ vaše životinje javno vidljiv ili ne!
  • Prema zadanim postavkama, vaši detalji za kontakt nisu vidljivi nikome!
  • Vaši podaci su pohranjeni na našem SSL šifriranom serveru!
  • Profili životinja prikazuju se tek nakon odgovarajuće pretrage!
  • SAMO podaci se mogu pretraživati, pronaći i prikazati koje VAS objavljuje!
  • Web stranica i funkcija pretraživanja dostupni su širom svijeta na 109 jezika!

OK, ali sada na najvažnije!

Je li uopće potrebno implantirati čip životinji?

Pa, ovisi u kojoj zemlji živite i naravno koju životinju imate.

U nekim zemljama obavezno je svakom psu starijem od 6 mjeseci osigurati transponder, koji se često naziva i mikročipom. S druge strane, u mnogim zemljama čip trebaju samo pasmine pasa klasificirane kao „opasne“ . Dakle, hoće li vašem ljubimcu potreban mikročip ili ne, ovisi o mnogo različitih pravnih čimbenika.

Kao odgovoran vlasnik kućnog ljubimca, i dalje biste trebali pustiti svog dragog, bilo psa, mačku, zeca ili konja, da ubaci čip transpondera, jer „bolje sigurno nego žao“ .

Kao odgovoran vlasnik kućnog ljubimca, i dalje biste trebali pustiti svog dragog, bilo psa, mačku, zeca ili konja, da ubaci čip transpondera, jer „bolje sigurno nego žao“.

Pitajte svog veterinara za 15-cifreni broj čipa transpondera i sada unesite svog omiljenog u našu bazu podataka.

PRIJAVI SE SADA

Naravno, nije potrebno da vaš ljubimac ima mikročip da bi ga ovdje ušao. Budući da naša sofisticirana tražilica ovladava velikim brojem algoritama upita, ne može tražiti samo broj čipa transpondera, već i unose brojeva tetovaža ili poreznih brojeva, pa čak i posebne značajke koje životinja ima. Naša pretraživač može pronaći sve podatke koje unesete i navesti ih u rezultatima pretraživanja. I dalje imate potpunu kontrolu nad svojim ličnim podacima, jer će biti objavljeni samo podaci koje objavite.

Pa zašto biste dodali svog dragog u našu bazu podataka?

Odgovor na ovo je jednostavan, jer je naša web stranica dostupna na 109 jezika i ne postoji druga baza podataka o životinjama koja se može naći i kontaktirati izravno kao u čip centru. Vaš dragi se pojavljuje u većini lokalnih baza podataka, ali ako se najgore pogorša, prvo se morate obratiti operateru baze podataka, koji zatim obavještava vlasnika kućnog ljubimca da je kućni ljubimac pronađen.

I istina je da u većini slučajeva to traje dugo, jer je vikend, nadležni zaposlenik je odsutan, bolestan ili na odmoru, a prolazi toliko dragocjenog vremena , vremena u kojem je vaša životinja već dugo s vama mogao. A ako se, ne daj Bože, dogodi „najgori slučaj“ , čak imate mogućnost postavljanja statusa svoje životinje na „Nestala“ u našoj bazi podataka , što odmah prikazuje u odjeljku „NEDOSTAJEĆE ŽIVOTINJE“ , te na profilu uključujući i vaš Podaci o kontaktima su takođe odmah vidljivi za svakog posetioca veb stranice Chipzentrale .

Ako pogledate demo stranicu, pronađena životinja će se pojaviti u rezultatima pretraživanja i na stranici “Nestale životinje” . Kliknite ovdje da biste otišli na uzorak stranice za nestale životinje

Najveći plus čip centra

U našoj bazi podataka možete pohraniti puno podataka za kontakt, koji su odmah vidljivi čim se vaša životinja pojavi u rezultatima pretraživanja. Naravno, sve informacije su dobrovoljne , unesite koliko ili malo želite. Pri prvoj registraciji u Chipzentrale, sve što trebate je unijeti korisničko ime po vašem izboru , adresu e-pošte i ime svog ljubimca. Nakon uspješne registracije bit ćete preusmjereni na vaš osobni račun. Ovaj račun je zaštićen lozinkom i samo vi možete da mu pristupite i uredite ga. Na ovom računu, u svom „profilu“, možete unijeti podatke o ljubimcu i sve kontakt podatke koje želite dobrovoljno pružiti.

U našu bazu podataka možete unijeti sljedeće podatke:

Dobrovoljni podaci o životinji: dob, vrsta, pasmina, identifikacijski broj čipa, porezni broj, broj tetovaže, spol, boja, posebne karakteristike kao slobodan tekst.

Dobrovoljne informacije koje vlasnik daje za obavještavanje u nuždi: ime, telefonski broj, broj mobilnog telefona, adresa, alternativna adresa e-pošte, vlastita web stranica, vaši profili na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Linkedin, Google, Instagram, ali i Skype ID, Youtube, SoundCloud ili VKontakte.

Teško da bilo koja druga baza podataka o životinjama nudi ovu uslugu, a koliko je to važno proizlazi iz činjenice da samo u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj svake godine nestane nekoliko stotina hiljada kućnih ljubimaca. Prema procjenama, čak se vjeruje da je to širom svijeta

Svake godine nestane preko 5.000.000 ( 5 miliona ) kućnih ljubimaca.

PRIJAVI SE SADA

Jedina svrha „Chipzentrale“ je okupiti ljude i životinje u „slučaju nesreće“!  Stoga možete pretraživati ​​u našoj bazi podataka na 109 jezika i prikazivati ​​rezultate na isto toliko jezika.
Ovaj predivan osjećaj imati prijatelja …

Nažalost, žalosna je istina da se svakodnevno prijavljuje nestanak velikog broja kućnih ljubimaca.
Nemaju sve nesreće, jer se većina životinja u nekom trenutku ponovo pojavi ispred vrtova, u skloništima za životinje, u organizacijama za zaštitu životinja ili u veterinarskim klinikama. Mnoge životinje, posebno pse i mačke, uhvate hvatači životinja iz takozvane “životinjske mafije”, a zatim ponovo ponude na prodaju mračnim kanalima i na raznim pijacama ili odmorištima na autocestama.

Elektronski čitač čipova za životinje

Dobra stvar je što na ovim mjestima često ima mnogo aktivista za zaštitu životinja i oni gotovo uvijek imaju elektronski čitač čipova sa sobom. Dakle, ako je vašoj životinji ugrađen čip za transponder i to se pročita na licu mjesta, svaka sekunda je zaista važna za utvrđivanje identiteta vlasnika, a zatim za ODMAH da ga kontaktirate , čak i prije nego što lopovi napuste teren i vaša životinja može zauvijek nestati .

Ali tu leži stvarni problem, jer u kojoj bazi podataka je registrirana vaša životinja ovisi o vašem veterinaru. Uobičajeno je da je vaš ljubimac registriran u jednoj od mnogih decentraliziranih lokalnih baza podataka i stoga je praktički neotkriven za ostatak svijeta, jer nisu svi uredi za registraciju umreženi i zasigurno ne surađuju optimalno.

Iz tog razloga je izuzetno važno da imate svog omiljenog u centralnoj, širom svijeta dostupnoj i dostupnoj na 109 jezika bazi podataka, poput našeg registra. Jer budimo iskreni, veterinar iz npr. Mađarske, Češke, Rumunjske, Bugarske, Italije, Španije, SAD-a, Meksika ili bilo kojeg drugog mjesta ima poteškoća u snalaženju u bazi podataka na čisto njemačkom jeziku ili u bazi podataka na stranom jeziku . Osim toga, imat će problema s upitom baze podataka i čitanjem rezultata.

Ali dovoljno crne oznake, jer dobra vijest je da svaka moderna veterinarska praksa, svako sklonište za životinje, svaka organizacija za zaštitu životinja, a sada mnogi privatni aktivisti za zaštitu životinja imaju odgovarajući elektronički čitač čipova. Pomoću 15-cifrenog identifikacijskog broja na čipu koji se očitava , možete pronaći vlasnika pronađene životinje sa svim njenim kontakt podacima u našoj bazi podataka u roku od nekoliko minuta putem Interneta, s bilo kojeg mjesta na svijetu, i naravno odmah obavijestiti da je njen favorit pronađen . Jer svi koji imaju kućnog ljubimca znaju da nema boljeg osjećaja od ponovnog držanja svog blaga na rukama.

Unesite svog dragog u našu bazu podataka odmah.

PRIJAVI SE SADA