Πού πηγαίνω όταν βρίσκω σκύλο ή γάτα;

Σχετικά με την καταχώριση και την ταυτοποίηση σκύλων και γατών …

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, χωρίς μια βάση δεδομένων που συνδέει τα ζώα με ετικέτα με έναν κάτοχο, η προσθήκη ετικετών έχει μικρή αξία. Είναι επομένως σημαντικό το αγαπημένο σας πρόσωπο να μην είναι μόνο πελεκημένο αλλά και εγγεγραμμένο .

Δεδομένου ότι είναι υποχρεωτικό στην Αυστρία από το 2008 και σχεδόν σε όλες τις ομοσπονδιακές πολιτείες της Γερμανίας ότι ένας σκύλος ή μια γάτα είναι πελεκημένος, υπάρχουν όλο και περισσότερες τοπικές βάσεις δεδομένων που δυστυχώς δεν έχουν δίκτυο μεταξύ τους. Η καταχώριση δεδομένων αναγνώρισης σε μια βάση δεδομένων δεν προβλέπεται στο EU Pet Ordinance, γι ‘αυτό σχεδόν κάθε δήμος έχει τη δική του βάση δεδομένων στην οποία οι κτηνίατροι μπορούν να εισέλθουν στα κατοικίδια!

Αυτό είναι επίσης εντελώς ΕΝΤΑΞΕΙ, επειδή κάθε λογικός ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων έχει το λεγόμενο τσιπ αναμεταδότη, που συχνά αναφέρεται επίσης ως μικροτσίπ, εμφυτευμένο στον σκύλο ή τη γάτα του ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα από το αν απαιτείται από το νόμο ή όχι. Αυτό δεν είναι ζήτημα ΠΡΕΠΕΙ, αλλά ζήτημα φροντίδας. Η χρήση μικροτσίπ είναι καθαρή ρουτίνα για έναν κτηνίατρο και είναι σύντομη και «σχεδόν» ανώδυνη. Για τον σκύλο ή τη γάτα σας, αυτό δεν είναι χειρότερο από τον εμβολιασμό. Το τσιπ απλώς εγχύεται στην περιοχή του λαιμού του ζώου χρησιμοποιώντας μια ελαφρώς μεγαλύτερη «σύριγγα».

Μερικά σκυλιά, αν είναι σαν τον Λούις μας, ο οποίος, σύμφωνα με την επίσημη διάγνωση του κτηνιάτρου μας, είναι σαφώς στην ομάδα των “υπευστερικών σκύλων”, έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη χωρίς πόνο. Αλλά αστειεύοντας κατά μέρος, είναι απολύτως ασφαλές και πολύ γρήγορο. Ακόμα και ο Luis μου επέζησε!

Luis, ο επίσημα διαγνωσμένος «σούπερ υστερικός

Εκτός από το τατουάζ, το τσιπ αναμεταδότη είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε στον αγαπημένο σας έναν σαφή αναγνώριση που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Το πρόβλημα με το τατουάζ είναι ότι εξαφανίζεται μετά από λίγα χρόνια, επειδή το χρώμα απορροφάται από το σώμα ή καταστρέφεται από άλλες περιβαλλοντικές επιρροές. Με την πρώτη ματιά, φυσικά, όλα φαίνονται “όχι τόσο σημαντικά” για πολλούς αναγνώστες, αλλά παρατηρείτε μόνο πόσο σημαντικό είναι πραγματικά όταν είναι “έτοιμο”, γιατί …

Κι αν…

Τι γίνεται αν πάτε διακοπές με την αγάπη σας;
Τι γίνεται αν κάνετε μια βόλτα στο βουνό με την αγάπη σας;
Τι γίνεται αν πάρετε την αγάπη σας για να πάτε για ψώνια;

Υπάρχουν σίγουρα εκατό άλλα σενάρια στα οποία το σκυλί σας θα μπορούσε να πάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πόσο συχνά έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι ένας σκύλος ή μια γάτα “ξαφνικά” εξαφανίστηκε; Το ζώο τεμαχίστηκε και καταγράφηκε, αλλά εξακολουθεί να λείπει επειδή κανείς δεν σας καλεί ή δεν επικοινωνεί μαζί σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας γνωρίζει ότι μια σύντομη στιγμή απροσεξίας είναι αρκετή και συμβαίνει. Τώρα ξεκινά το δίλημμα.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε διακοπές κάπου δίπλα στη θάλασσα, για παράδειγμα στην Ιταλία, τη Σλοβενία ​​ή την Κροατία, ή ίσως στην Ουγγαρία στη λίμνη Balaton και ο σκύλος σας παίζει ευτυχώς στο νερό. Μπορείτε να καθίσετε άνετα στην παραλία και να απολαύσετε τον ήλιο. Όλο το paletti, αλλά την επόμενη στιγμή που έχετε χάσει την αγάπη σας και αναρωτηθείτε: Τι συνέβη, φοβόταν κάτι, ήρθε ένα άλλο σκυλί και έφυγε μαζί του; Οι λόγοι για την εξαφάνιση ενός κατοικίδιου μπορεί να είναι πολλοί.

Φυσικά τον ψάχνετε, αλλά λεπτό με λεπτό απλά δεν μπορείτε να τον βρείτε. Ο πανικός εξαπλώνεται! Ένα σενάριο τρόμου που μπορεί να συμβεί όχι μόνο στην παραλία, αλλά και σε περιήγηση πεζοπορίας ή ταξίδι στην πόλη. Για να μην αναφέρουμε τις πολλές περιπτώσεις στις οποίες η «μαφία των ζώων» βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση των κατοικίδιων.

Τώρα οι καλές συμβουλές είναι ακριβές, αρκεί να βρίσκεστε σε μια χώρα όπου ομιλείται η μητρική σας γλώσσα, όλα είναι σχετικά απλά. Η αγάπη σας έχει ένα τσιπ και είναι επίσης εγγεγραμμένη σε μια βάση δεδομένων στη χώρα σας. Εάν ο αγαπημένος σας βρεθεί και μεταφερθεί σε κτηνίατρο ή καταφύγιο ζώων, μπορούν να διαβάσουν το τσιπ και να αναζητήσουν τις βάσεις δεδομένων που γνωρίζουν, ΑΛΛΑ τι γίνεται αν βρίσκεστε κάπου στο εξωτερικό όπου μπορείτε να μιλήσετε τη γλώσσα σας δεν μιλάει;

Τότε, κατά πάσα πιθανότητα, το θέμα θα γίνει αρκετά περίπλοκο. Η αναφορά του σκύλου ή της γάτας ως έλλειψης στην αστυνομία είναι μάλλον αρκετά εύκολη, αλλά τι γίνεται τότε; Θα μπορούσε να είναι ότι η αγάπη σας έχει ήδη βρεθεί από κάποιον και έχει μεταφερθεί σε κτηνίατρο ή καταφύγιο ζώων σε αυτήν την παράξενη χώρα, και ακόμη χειρότερα, τι γίνεται αν πρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι επειδή οι διακοπές τελείωσαν;

Τώρα η αγάπη σας κάθεται σε ένα καταφύγιο ζώων στην Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία ή τι ξέρω σε ποια χώρα και περιμένει τον αγαπημένο του ιδιοκτήτη να τον παραλάβει. Οι καλοί άνθρωποι εκεί ελέγχουν ακόμη και αν το ζώο είναι πελεκημένο και διαβάζει το μικροτσίπ. Αυτό είναι καλό επειδή το τσιπ αναμεταδότη περιέχει τα πιο σημαντικά δεδομένα του ζώου. Ο αριθμός αναγνώρισης ενός chip tranponder αποτελείται πάντα από έναν 15ψήφιο κωδικό. Η μοναδικότητα του αριθμού ISO 11784 μπορεί να διασφαλιστεί με το OTP (One Time Programmable) πυρίτιο που χρησιμοποιείται σήμερα.

Τα ακόλουθα δεδομένα αποθηκεύονται σε ένα τσιπ αναμεταδότη με τη μορφή 15ψήφιου κωδικού:

Η χώρα προέλευσης (κωδικός χώρας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 11784)

Ο αριθμός κατασκευαστή του κατασκευαστή του μικροτσίπs

Ο οκταψήφιος αριθμός αναγνώρισης του σκύλου ή της γάταςe

Δυστυχώς, το τσιπ δεν έχει λειτουργία GPS που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό του ζώου

DΠαράδειγμα – Το τσιπ διαβάζεται και ο αναγνώστης δείχνει τον ακόλουθο αριθμό: 276097200023868 Αυτό σημαίνει ότι το 276 είναι γερμανικό ζώο, το τέταρτο ψηφίο είναι συνήθως 0, το 972 είναι ο κατασκευαστής (Planet ID GmbH Germany) και ο σειριακός αριθμός είναι ο CHIP ID του σκύλου ή της γάτας σας.

Μπορεί να είναι τόσο ωραίο για τα σκυλιά να παίζουν στην παραλία … αλλά τι “αν”;

Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι το τσιπ έχει διαβαστεί και αποδεικνύεται ότι το ζώο βρέθηκε π.χ. Η Γερμανία είναι. Τώρα το π.χ. Ισπανικά, ιταλικά, βουλγαρικά, ρουμανικά, κροατικά ή ουγγρικά ζωολογικά ζώα αναζητούν τον ιδιοκτήτη του ζώου χρησιμοποιώντας CHIP ID.

Αυτό εγείρει τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Σε ποια βάση δεδομένων πρέπει να κάνει αναζήτηση;
  • Είναι διαθέσιμη η λειτουργία αναζήτησης βάσης δεδομένων στη γλώσσα του;
  • Είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα του ερωτήματος στη γλώσσα του;
  • Διατίθενται άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη ή πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με τον χειριστή της βάσης δεδομένων;

Αυτά είναι ευαίσθητα κριτήρια που πολύ συχνά αποφασίζουν εάν ο κάτοχος αναζητείται καθόλου, επειδή μια αναζήτηση σε μια ξένη γλώσσα βάση δεδομένων μπορεί να εμποδίσει τη μία ή την άλλη να ερευνήσει τους ιδιοκτήτες ενός ζώου. Μπορεί να χρειαστούν ημέρες ή εβδομάδες για να βρεθεί κάποιος που μπορεί να κάνει αναζήτηση σε μια γερμανόφωνη βάση δεδομένων, πόσο μάλλον να διαβάσει τα αποτελέσματα. Και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε ζώα που βρίσκονται, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να είναι αποφασισμένος.

Αυτό με φέρνει στην έκκληση για όλους τους λάτρεις των ζώων, εγγραφείτε την αγάπη σας στο κέντρο τσιπ .

Το Chipzentrale είναι μια διεθνής βάση δεδομένων για σκύλους και γάτες που διατίθεται σε 109 γλώσσες .

Δημιουργήστε ένα προφίλ για το κατοικίδιο ζώο σας και αποθηκεύστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σύμφωνα με τα οποία θα θέλατε να επικοινωνήσετε μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε όχι μόνο να εισαγάγετε το αναγνωριστικό CHIP στο κέντρο chip, αλλά και πολλά άλλα δεδομένα που μπορούν να αναγνωρίσουν την αγάπη σας.

Μπορείτε να εισαγάγετε τα ακόλουθα δεδομένα του αγαπημένου σας:

  • Ηλικία
  • Τέχνη
  • αγώνας
  • Αναγνωριστικό μάρκας
  • ΑΦΜ
  • Αριθμός τατουάζ
  • γένος
  • χρώμα
  • Ειδικές δυνατότητες ως ελεύθερο κείμενο (π.χ. λευκό σημείο 10 εκατοστών στο πίσω μέρος)

Μπορείτε να εισαγάγετε τις ακόλουθες προσωπικές πληροφορίες για ειδοποίηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης:

  • Επώνυμο
  • Τηλεφωνικό νούμερο
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • διεύθυνση
  • Εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Ο δικός σας ιστότοπος

Αλλά και τα προφίλ σας στα πιο σημαντικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  • Facebook
  • Κελάδημα
  • Συνδεδεμένος
  • Google
  • Ίνσταγκραμ
  • ταυτότητα σκάιπ
  • Youtube
  • SoundCloud
  • VKontakte.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες, είναι σχεδόν αδύνατο να μην βρεθείτε και να επικοινωνήσετε αμέσως.

Μη διστάσετε να καταχωρήσετε την αγάπη σας στο κέντρο chip σήμερα, επειδή η είσοδος στο κέντρο chip σημαίνει ασφάλεια για την αγάπη σας .

Στην είσοδο στο κέντρο chip

Καλύτερα ασφαλή παρά συγγνώμη

Και μην ξεχνάτε: Η λειτουργία αναζήτησης και όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι διαθέσιμα σε 109 γλώσσες , επομένως δεν είναι πρόβλημα για τους κτηνιάτρους ή τους κτηνοτρόφους από όλο τον κόσμο να βρουν το δρόμο τους γύρω από το κέντρο τσιπ !

Εάν το σκυλί σας είναι πελεκημένο και εγγραφεί, η πεζοπορία με τον καλύτερο φίλο σας είναι πραγματικά διασκεδαστική

Πάρε μέρος τώρα