base de datos internacional de animales desaparecidos international database for misssing animals internationale datenbank für vermisste tiere base de données internationale des animaux disparus SUCHE NACH VERMISSTEN TIEREN - SEARCH FOR MISSING ANIMALS BUSCAR ANIMALES PERDIDOS - RECHERCHE D'ANIMAUX DISPARUS

Мој пас је нестао, мачка је побегла, моја животиња има чип, али није регистрована!

Очајна сам, шта да радим сада?

Како могу бити обавештен када се пронађе моја животиња?

Чути то као власника кућних љубимаца, али посебно као љубитеља животиња, увек је било ужасно!

И управо је тај очај људи био пресудна тачка 2005. године када смо одлучили да оснујемо „Цхипзентрале“. База података за кућне љубимце у којој можете да сачувате број свог омиљеног микрочипа и своје контакт податке.

Било на одмору или код куће.
Ваши подаци се могу позвати са било ког места на свету на 109 језика.

24 сата дневно – 7 дана у недељи – 365 дана у години.

Унесите свог драгог у базу података чипс центра, тако да ћете бити обавештени када се пронађе ваш љубимац
Унесите своју драгу у нашу базу података данас, јер „Боље сигурно него жао“

ПРИЈАВИТЕ СЕ САДА

Једина сврха је “чип центра” је да се људи и животиња поново заједно што је брже могуће у “случају несреће” .

А то је тако једноставно: овде пријавите свог драгог и унесите детаље о свом љубимцу и детаље о контактима о којима бисте желели да будете информисани када вашег љубимца пронађу.

Сви подаци се сада чувају на нашем сигурном серверу и може им се приступити у било ком тренутку претрагом , широм света и на 109 језика !

Чип центар – сеф је сигуран

Да будемо врло јасни:

  • Наша веб локација је првенствено претраживач за нестале животиње!
  • На нашој веб страници се подразумевано не објављују „профили“ животиња!
  • Само ВИ одлучујете да ли је „профил“ ваше животиње јавно видљив или не!
  • Подразумевано, ваши детаљи за контакт нису видљиви никоме!
  • Ваши подаци се чувају на нашем ССЛ шифрованом серверу!
  • Животињски профили приказују се тек након одговарајуће претраге!
  • САМО подаци могу да се претражују, пронађу и прикажу ВАС!
  • Веб локација и функција претраживања доступни су широм света на 109 језика!

ОК, али сада на најважније!

Да ли је уопште потребно имплантирати чип у животињу?

Па, зависи у којој земљи живите и наравно коју животињу имате.

У неким земљама обавезно је сваком псу старијем од 6 месеци обезбедити транспондер, који се често назива и микрочипом. С друге стране, у многим земљама чип требају само пасмине паса класификоване као „опасне“ . Дакле, да ли је вашем љубимцу потребан микрочип или не, зависи од много различитих правних фактора.

Као одговоран власник кућног љубимца, и даље бисте требали дозволити да ваш драги, било пас, мачка, зец или коњ, убаци чип транспондера, јер је „боље сигуран него жао“ .

Као одговоран власник кућног љубимца, и даље бисте требали пустити свог драгог, било пса, мачку, зеца или коња, да користи чип за транспондер, јер је „боље сигуран него жао“.

Питајте свог ветеринара за 15-цифрени број чипа транспондера и унесите свој омиљени у нашу базу података.

ПРИЈАВИТЕ СЕ САДА

Наравно да није неопходно да ваш љубимац има микрочип да би га овде унео. Пошто наш софистицирани претраживач овладава великим бројем алгоритама упита, он не може само да претражује број чипа транспондера, већ и уносе бројева тетоважа или пореских бројева, па чак и посебне карактеристике које животиња има. Наш претраживач је у могућности да пронађе све податке које унесете и да их наведе у резултатима претраге. И даље имате потпуну контролу над својим личним подацима, јер ће бити објављени само подаци које објавите.

Па зашто бисте додали свог драгог у нашу базу података?

Одговор на ово је једноставан, јер је наша веб страница доступна на 109 језика и не постоји друга база података о животињама на толико начина да се директно пронађе и контактира као у центру за чипове. Ваш драги се појављује у већини локалних база података, али ако се најгоре погорша, прво морате контактирати оператора базе података, који затим обавести власника кућног љубимца да је кућни љубимац пронађен.

И истина је да у већини случајева то траје дуго, јер је викенд, надлежни запослени је одсутан, болестан или је на одмору, и пролази толико драгоценог времена , времена у којем је ваша животиња већ дуго с вама могао. А ако се, не дај Боже, догоди „најгори случај“ , чак имате могућност да поставите статус своје животиње на „Нестала“ у нашој бази података , што одмах приказује у одељку „НЕДОСТАЈЕЋЕ ЖИВОТИЊЕ“ и на профилу укључујући и ваш Подаци о контактима су такође одмах видљиви сваком посетиоцу веб странице Цхипзентрале .

Ако погледате демо страницу, пронађена животиња ће се појавити у резултатима претраге и на страници „Нестале животиње“ . Кликните овде да бисте отишли ​​на узорак странице за нестале животиње

Највећи плус чип центра

У нашу базу података можете похранити пуно података за контакт, који су одмах видљиви чим се ваша животиња појави у резултатима претраге. Све информације су наравно добровољне , унесите колико или мало желите. Када се први пут региструјете у Цхипзентрале, потребно је само да унесете корисничко име по свом избору , адресу е-поште и име свог љубимца. Након успешне регистрације бићете прослеђени на ваш лични рачун. Овај налог је заштићен лозинком и само ви можете да му приступите и уредите га. На овом налогу, у свом „профилу“, можете да унесете податке о љубимцу и све контакт информације које желите добровољно да наведете.

У нашу базу података можете унети следеће податке:

Добровољни подаци о животињи: старост, врста, раса, ИД чипа, порески број, број тетоваже, пол, боја, посебне карактеристике као слободан текст.

Добровољне информације које власник даје за обавештавање у хитним случајевима: име, број телефона, број мобилног телефона, адреса, алтернативна адреса е-поште, сопствена веб локација, ваши профили на друштвеним мрежама као што су Фацебоок, Твиттер, Линкедин, Гоогле, Инстаграм, али и Скипе ИД, Иоутубе, СоундЦлоуд или ВКонтакте.

Тешко да било која друга база података о животињама нуди ову услугу, а колико је то важно произлази из чињенице да само у Немачкој, Аустрији и Швајцарској годишње нестане неколико стотина хиљада кућних љубимаца. Према проценама, чак се верује да широм света

Преко 5.000.000 ( 5 милиона ) кућних љубимаца нестаје сваке године.

ПРИЈАВИТЕ СЕ САДА

Једина сврха „Цхипзентрале“ -а је окупити људе и животиње у „случају несреће“!  Због тога можете претраживати у нашој бази података на 109 језика и приказивати резултате на исто толико језика.
Овај диван осећај имати пријатеља …

Нажалост, тужна истина је да се свакодневно пријављује нестанак великог броја кућних љубимаца.
Немају све несреће, јер се већина животиња у неком тренутку поново појави испред вртова, у склоништима за животиње, у организацијама за заштиту животиња или у ветеринарским клиникама. Многе животиње, посебно псе и мачке, ухвате хватачи животиња из такозване „животињске мафије“, а затим поново понуде на продају мрачним каналима и на разним пијацама или одмориштима за аутопутеве.

Електронски читач чипова за животиње

Добра ствар је што су многи активисти за заштиту животиња често на овим местима и готово увек имају електронски читач чипова са собом. Дакле, ако је вашој животињи уграђен чип за транспондер и ово се прочита на локацији, свака секунда је заиста важна за утврђивање идентитета власника, а затим за ОДМАХ да га контактирате , чак и пре него што лопови напусте терен и ваша животиња може заувек нестати .

Али у томе је стварни проблем, јер у којој бази података је регистрован ваш љубимац зависи од вашег ветеринара. Уобичајено је да је ваш љубимац регистрован у једној од многих децентрализованих локалних база података и стога је практично неоткривен за остатак света, јер нису сви уреди за регистрацију умрежени и сигурно не сарађују оптимално једни с другима.

Из тог разлога је изузетно важно да имате свог фаворита у централној, широм света доступној и доступној на 109 језика бази података као што је наш регистар. Јер, будимо искрени, ветеринар из, на пример, Мађарске, Чешке, Румуније, Бугарске, Италије, Шпаније, САД-а, Мексика или било где другде има потешкоћа да се снађе у бази података на чисто немачком језику или бази података на језику који му је стран . Поред тога, имаће проблема са извођењем упита базе података и читањем резултата.

Али доста црних ознака, јер добра вест је да свака модерна ветеринарска пракса, свако склониште за животиње, свака организација за заштиту животиња, као и многи приватни активисти за заштиту животиња широм света имају одговарајући електронски читач чипова. Помоћу 15-цифреног идентификационог броја на чипу који се очитава на овај начин можете утврдити власника пронађене животиње са свим њеним контакт подацима у нашој бази података у року од неколико минута путем Интернета, са било ког места у свету и наравно одмах обавестити да је његов фаворит пронађен . Јер сви који имају кућног љубимца знају да не постоји бољи осећај од поновног држања свог блага на рукама.

Унесите свог драгог у нашу базу података одмах.

ПРИЈАВИТЕ СЕ САДА