base de datos internacional de animales desaparecidos international database for misssing animals internationale datenbank für vermisste tiere base de données internationale des animaux disparus SUCHE NACH VERMISSTEN TIEREN - SEARCH FOR MISSING ANIMALS BUSCAR ANIMALES PERDIDOS - RECHERCHE D'ANIMAUX DISPARUS

Моето куче исчезна, мојата мачка побегна, моето животно има чип, но не е регистрирано!

Очаен сум, што да правам сега?

Како можам да добијам известување кога ќе се најде моето животно?

Да се ​​чуе тоа како сопственик на домашно милениче, но особено како overубител на животни, секогаш беше страшно!

И токму овој очај на луѓето беше одлучувачката точка во 2005 година кога решивме да го основаме „Chipzentrale“. База на податоци за миленичиња каде што можете да го зачувате бројот на омилениот микрочип и деталите за контакт.

Без разлика дали се на одмор или дома.
Вашите податоци може да се повикаат од каде било во светот на 109 јазици.

24 часа на ден – 7 дена во неделата – 365 дена во годината.

Внесете ја вашата мила во базата на податоци за центри за чипови за да можете да бидете известени кога ќе се најде вашето домашно милениче
Внесете ја вашата мила во нашата база на податоци денес, бидејќи „Подобро безбедно отколку жал“

ПРИЈАВЕТЕ СЕГА

На единствена цел на “чип центар” е да се донесе на луѓето и животните се врати заедно што е можно побрзо во “случај на вонредна состојба” .

И тоа е толку едноставно: Вие ја регистрирате вашата мила тука и ги внесувате деталите за вашето домашно милениче и деталите за контакт за кои би сакале да бидете информирани кога ќе се најде вашето домашно милениче.

Сите податоци сега се зачувани на нашиот безбеден сервер и може да се пристапи во секое време со пребарување , ширум светот и на 109 јазици !

Центар за чипови – безбедно е безбедно

Да бидам многу јасен:

  • Нашата веб-страница е првенствено пребарувач за исчезнати животни!
  • Стандардно, на нашата веб-страница не се објавуваат никакви „профили“ на животни!
  • Само ВИЕ одлучувате дали „профилот“ на вашето животно е јавно видлив или не!
  • Стандардно, вашите податоци за контакт не се видливи за никого!
  • Вашите податоци се чуваат на нашиот SSL-шифриран сервер!
  • Профилите на животните се прикажуваат само по соодветно пребарување!
  • САМО податоци може да се пребаруваат, наоѓаат и прикажуваат кои ВИЕ ги ослободувате!
  • Веб-страницата и функцијата за пребарување се достапни ширум светот на 109 јазици!

Добро, но сега на најважната работа!

Дали е воопшто потребно да се вгради чип кај животно?

Па, зависи во која земја живеете и секако кое животно имате.

Во некои земји е задолжително да се обезбеди секое куче постаро од 6 месеци со транспондер, исто така често нарекуван микрочип. Во многу земји, од друга страна, само раси на кучиња класифицирани како „опасни“ имаат потреба од чип. Значи, дали на вашето домашно милениче му треба микрочип или не, зависи од многу различни правни фактори.

Како одговорен сопственик на домашно милениче, сепак треба да дозволите вашата мила, без разлика дали е куче, мачка, зајак или коњ, да користи чип транспондер, затоа што „подобро е од жал“ .

Како одговорен сопственик на домашно милениче, сепак треба да дозволите вашата мила, без разлика дали е куче, мачка, зајак или коњ, да користи чип транспондер, затоа што „подобро е од жал“.

Прашајте го вашиот ветеринар за 15-цифрениот број на чипот на транспондер и внесете го вашиот омилен во нашата база на податоци.

ПРИЈАВЕТЕ СЕГА

Секако дека не е потребно вашето домашно милениче да има микрочип за да го внесе тука. Бидејќи нашиот софистициран пребарувач совладува голем број алгоритми за пребарување, тој не само што може да бара број на чип на транспондер, туку и записи со броеви на тетоважи или даночни броеви, па дури и посебни карактеристики што ги има животното. Нашиот пребарувач може да ги најде сите податоци што ги внесувате и да ги наведе во резултатите од пребарувањето. Вие сè уште имате целосна контрола врз вашите лични податоци, бидејќи ќе бидат објавени само податоците што ги објавувате.

Па, зошто треба да ја додадете вашата мила во нашата база на податоци?

Одговорот на ова е едноставен затоа што нашата веб-страница е достапна на 109 јазици и нема друга база на податоци за животни толку многу начини да се најдат и контактираат директно како во центарот за чипови. Вашата мила се појавува во повеќето локални бази на податоци, но ако најлошото дојде до најлошо, прво мора да контактирате со операторот на базата на податоци, кој потоа го известува сопственикот на миленичето дека миленичето е пронајдено.

И вистината е дека во повеќето случаи трае долго време, бидејќи е викенд, вработениот одговорен е надвор, болен или е на одмор, и поминува толку многу драгоцено време , време во кое вашето животно е со вас долго време можеше И ако, не дај Боже, да се случи „најлошиот случај“ , имате дури и можност да го поставите статусот на вашето животно на „Недостасува“ во нашата база на податоци , што веднаш го покажува во делот „ИСПИТУВАЧКИ ANИВОТНИ“ , и на профилот вклучувајќи го и вашиот Податоците за контакт се исто така веднаш видливи за секој посетител на веб-страницата на Chipzentrale .

Ако ја погледнете демо-страницата, пронајдено животно ќе се појави во резултатите од пребарувањето и на страницата „Missивотни што недостасуваат“ . Кликнете овде за да отидете на страницата со примероци за исчезнати животни

Најголемиот плус на центарот за чипови

Можете да зачувате многу податоци за контакт во нашата база на податоци, кои се веднаш видливи веднаш штом вашето животно се појави во резултатот од пребарувањето. Се разбира, сите информации се доброволни , внесете колку што сакате или помалку. Кога се регистрирате за прв пат на Chipzentrale, сè што треба да направите е да внесете корисничко име по ваш избор , адреса за е-пошта и име на вашето домашно милениче. По успешното регистрирање ќе бидете проследени до вашата лична сметка. Оваа сметка е заштитена со лозинка и само вие можете да пристапите и да ја уредувате. На оваа сметка, вашиот „профил“, можете да ги внесете податоците за вашето животно и сите информации за контакт што сакате доброволно да ги дадете.

Следните податоци можете да ги внесете во нашата база на податоци:

Доброволни информации за животното: возраст, вид, раса, идентификација на чип, даночен број, број на тетоважа, пол, боја, посебни карактеристики како слободен текст.

Доброволни информации обезбедени од сопственикот за известување во итни случаи: име, телефонски број, број на мобилен телефон, адреса, алтернативна адреса за е-пошта, своја веб-страница, ваши профили во социјалните медиуми како што се Facebook, Twitter, Linkedin, Google, Instagram, но исто така и Skype ID, Youtube, SoundCloud или VKontakte.

Ретко која друга база на податоци за животни ја нуди оваа услуга, и колку е важна ова е резултат на фактот што само во Германија, Австрија и Швајцарија исчезнуваат неколку стотици илјади домашни миленици годишно. Според проценките, дури се верува дека во целиот свет

Над 5.000.000 ( 5 милиони ) миленичиња исчезнуваат секоја година.

ПРИЈАВЕТЕ СЕГА

Единствената цел на „Chipzentrale“ е да ги собере луѓето и животните назад во „случај на несреќа“!  Затоа, можете да пребарувате во нашата база на податоци на 109 јазици и да ги прикажувате резултатите на исто толку јазици.
Ова прекрасно чувство да имате пријател …

За жал, тажната вистина е дека се пријавува дека голем број миленичиња исчезнале секој ден.
Не сите доживеаја несреќа, бидејќи повеќето животни повторно се појавуваат во одреден момент пред градините, во засолништата за животни, во организациите за заштита на животните или во ветеринарните клиники. Сепак, многу животни, особено кучињата и мачките, се фатени од фаќачи на животни од таканаречената „животинска мафија“ и потоа се нудат на продажба преку темни канали и на разни пазари или постојки за одмор на автопатите .

Електронски чип читач за животни

Добрата работа е што на овие места често има многу активисти за заштита на правата на животните и тие скоро секогаш имаат со себе електронски чип чип. Значи, ако вашето животно има вградено чип транспондер и ова е прочитано на лице место, секоја секунда навистина смета да се утврди идентитетот на сопственикот, а потоа ВЕДНАШ да се контактира со него , дури и пред крадците да можат да го напуштат полето и вашето животно може да исчезне засекогаш .

Но, тука лежи вистинскиот проблем, бидејќи во која база на податоци е регистрирано вашето животно, зависи од вашиот ветеринар. Нормално, вашето домашно милениче е регистрирано во една од многуте децентрализирани, локални бази на податоци и затоа практично не може да се открие за остатокот од светот, бидејќи не се регистрирани сите канцеларии за регистрација и сигурно не соработуваат оптимално едни со други.

Поради оваа причина, од исклучително значење е да го имате вашиот омилен во централна, достапна во светот и достапна на база на податоци на 109 јазици како нашиот регистар. Затоа што да бидеме искрени, ветеринар од пр. Унгарија, Чешка, Романија, Бугарија, Италија, Шпанија, САД, Мексико или каде било на друго место има потешкотии да се најде во база на чисто германски јазик или база на податоци на странски јазик за него. Освен тоа, тој ќе има проблеми со извршување на барање на база на податоци и читање на резултатите.

Но, доста од црната марка, бидејќи добрата вест е дека секоја модерна ветеринарна пракса, секое засолниште за животни, секоја организација за заштита на животните и сега многу приватни активисти за заштита на правата на животните имаат соодветен читач на електронски чипови. Со 15-цифрениот матичен број на чипот што е прочитан на овој начин , можете да одредите сопственик на пронајденото животно со сите негови детали за контакт во нашата база на податоци за неколку минути преку Интернет, од која било локација во светот и секако веднаш да известите дека е пронајден неговиот омилен . Бидејќи секој што има домашно милениче знае дека нема подобро чувство отколку повторно да го чувате своето богатство безбедно во рацете.

Внесете ја вашата мила во нашата база на податоци сега.

ПРИЈАВЕТЕ СЕГА