base de datos internacional de animales desaparecidos international database for misssing animals internationale datenbank für vermisste tiere base de données internationale des animaux disparus SUCHE NACH VERMISSTEN TIEREN - SEARCH FOR MISSING ANIMALS BUSCAR ANIMALES PERDIDOS - RECHERCHE D'ANIMAUX DISPARUS

Кучето ми изчезна, котката ми избяга, животното ми има чип, но не е регистрирано!

Отчаян съм, какво да правя сега?

Как мога да бъда уведомен, когато моето животно бъде намерено?

Да чуеш това като собственик на домашен любимец, но особено като любител на животните, винаги беше ужасно!

И точно това отчаяние на хората беше решаващият момент през 2005 г., когато решихме да създадем „Chipzentrale“. База данни за домашни любимци, в която можете да съхранявате номера на любимия си микрочип и данните си за контакт.

Дали на почивка или у дома.
Вашите данни могат да бъдат извикани от всяка точка на света на 109 езика.

24 часа в денонощието – 7 дни в седмицата – 365 дни в годината.

Въведете любимата си в базата данни на чип центъра, за да можете да бъдете уведомени, когато вашият домашен любимец бъде намерен
Въведете любимия си в нашата база данни днес, защото “По-добре в безопасност, отколкото да съжалявате”

ВКЛЮЧИ СЕ СЕГА

В единствената цел на на “чип център” е да се съберат хората и животните отново заедно възможно най-бързо в “случай на извънредно положение” .

И това е толкова просто: Регистрирайте любимия си тук и въведете данните за вашия домашен любимец и данните за контакт, за които бихте искали да бъдете информирани, когато вашият домашен любимец бъде намерен.

Всички данни вече се съхраняват на нашия защитен сървър и могат да бъдат достъпни по всяко време чрез търсене в цял свят и на 109 езика !

Чип център – сейфът е безопасен

За да бъдем много ясни:

  • Нашият уебсайт е предимно търсачка за изчезнали животни!
  • По подразбиране на нашия уебсайт не се публикуват „профили“ на животни!
  • Само ВИЕ решавате дали „профилът“ на вашето животно е публично видим или не!
  • По подразбиране данните ви за контакт не се виждат от никого!
  • Вашите данни се съхраняват на нашия SSL криптиран сървър!
  • Профилите на животните се показват само след съответстващо търсене!
  • САМО данните могат да се търсят, намират и показват, че ВАС освобождавате!
  • Уебсайтът и функцията за търсене са достъпни в цял свят на 109 езика!

Добре, но сега към най-важното!

Необходимо ли е изобщо да се имплантира чип на животно?

Е, зависи в коя държава живеете и разбира се кое животно имате.

В някои страни е задължително да се осигури на всяко куче на възраст над 6 месеца транспондер, често наричан още микрочип. В много страни, от друга страна, само породи кучета, класифицирани като „опасни“, се нуждаят от чип. Така че дали вашият домашен любимец се нуждае от микрочип или не, зависи от много различни правни фактори.

Като отговорен собственик на домашен любимец, все пак трябва да оставите любимата си, независимо дали е куче, котка, заек или кон, да използва чип за транспондер, защото „по-безопасно, отколкото съжалявам“ .

Като отговорен собственик на домашни любимци, все още трябва да оставите любимата си, независимо дали е куче, котка, заек или кон, да вмъкне транспондерен чип, защото „по-безопасно, отколкото съжалявам“.

Попитайте вашия ветеринар за 15-цифрения номер на чипа на транспондера и въведете любимия си в нашата база данни.

ВКЛЮЧИ СЕ СЕГА

Разбира се, не е необходимо вашият домашен любимец да има микрочип, за да го въведете тук. Тъй като нашата усъвършенствана търсачка овладява голям брой алгоритми за заявки, тя може не само да търси номера на чипа на транспондера, но и да въвежда номера на татуировки или данъчни номера и дори специални характеристики, които има животно. Нашата търсачка е в състояние да намери всички въведени от вас данни и да ги изброи в резултатите от търсенето. Все още имате пълен контрол върху личните си данни, защото ще бъдат публикувани само данните, които освобождавате.

И така, защо трябва да добавите любимия си към нашата база данни?

Отговорът на това е прост, тъй като нашият уебсайт е достъпен на 109 езика и няма друга база данни за животни, която може да бъде намерена и да бъде установена директна връзка с нея, както в центъра за чипове. Любимият ви се появява в повечето местни бази данни, но ако най-лошото стигне до най-лошото, първо трябва да се свържете с оператора на базата данни, който след това информира собственика на домашния любимец, че домашният любимец е намерен.

И истината е, че в повечето случаи това отнема много време, защото е уикендът, отговорникът е напуснал, болен или в отпуск и минава толкова много ценно време , време, в което вашето животно е било с вас дълго време бих могъл. И ако, не дай Боже, се случи „най-лошият случай“ , вие дори имате възможност да зададете статуса на вашето животно на „Изчезнало“ в нашата база данни , което веднага го показва в раздела „ЛИПСВАЩИ ЖИВОТНИ“ и профила, включително вашия Данните за контакт също са незабавно видими за всеки посетител на уебсайта на Chipzentrale .

Ако погледнете демонстрационната страница, намереното животно ще се появи в резултатите от търсенето и на страницата „Липсващи животни“ . Щракнете тук, за да отидете на примерната страница за изчезнали животни

Най-големият плюс на чип центъра

Можете да съхранявате много данни за контакт в нашата база данни, които веднага се виждат веднага щом вашето животно се появи в резултата от търсенето. Разбира се, цялата информация е доброволна , въвеждайте колкото искате или по-малко. Когато се регистрирате за първи път в Chipzentrale, всичко, което трябва да направите, е да въведете потребителско име по ваш избор , вашия имейл адрес и името на вашия домашен любимец. След успешна регистрация ще бъдете препратени към вашия личен акаунт. Този акаунт е защитен с парола и само вие имате достъп до него и можете да го редактирате. В този акаунт, вашия „профил“, можете да въведете данните на вашето животно и цялата информация за контакт, която искате да предоставите доброволно.

Можете да въведете следните данни в нашата база данни:

Доброволна информация за животното: възраст, вид, порода, идентификационен номер на чип, данъчен номер, номер на татуировка, пол, цвят, специални характеристики като свободен текст.

Доброволна информация, предоставена от собственика за уведомяване при спешни случаи: име, телефонен номер, номер на мобилен телефон, адрес, алтернативен имейл адрес, собствен уебсайт, профилите ви в социалните медии като Facebook, Twitter, Linkedin, Google, Instagram, но също и Skype ID, Youtube, SoundCloud или ВКонтакте.

Едва ли друга база данни за животни предлага тази услуга и колко важно е това се дължи на факта, че само в Германия, Австрия и Швейцария всяка година изчезват няколкостотин хиляди домашни любимци. Смята се, че дори се смята, че е в цял свят

Над 5 000 000 ( 5 милиона ) домашни любимци изчезват всяка година.

ВКЛЮЧИ СЕ СЕГА

Единствената цел на „Chipzentrale“ е да събере хората и животните обратно в „случай на инцидент“!  Следователно можете да търсите в нашата база данни на 109 езика и да показвате резултатите на толкова много езици.
Това прекрасно усещане да имаш приятел …

За съжаление тъжната истина е, че всеки ден се съобщава за голям брой домашни любимци.
Не всички от тях претърпяват инциденти, тъй като повечето животни се появяват в даден момент в предните градини, в приютите за животни, в организациите за хуманно отношение към животните или във ветеринарните клиники. Много животни обаче, особено кучета и котки, са уловени от ловци на животни от т. Нар. „Животинска мафия“ и след това се предлагат за продажба отново по тъмни канали и на различни пазари или спирки на магистрали.

Електронен четец за чипове за животни

Хубавото е, че много защитници на правата на животните често са навсякъде по тези места и почти винаги имат електронен четец на чипове със себе си. Така че, ако на вашето животно е имплантиран транспондерен чип и това се чете на място, всяка секунда наистина е от значение за установяване самоличността на собственика и след това да се свържете с него ВЕДНАГА , дори преди крадците да напуснат полето и вашето животно да изчезне завинаги .

Но тук се крие истинският проблем, защото коя база данни е регистрирано вашето животно зависи от вашия ветеринар. Обикновено вашият домашен любимец е регистриран в една от многото децентрализирани локални бази данни и следователно е практически невъзможно да бъде намерен за останалия свят, тъй като не всички регистрационни бюра са свързани в мрежа и със сигурност не си сътрудничат оптимално помежду си.

Поради тази причина е изключително важно да имате любимата си в централна, достъпна в цял свят и достъпна на 109 езика база данни като нашия регистър. Защото нека бъдем честни, ветеринарен лекар от напр. Унгария, Чехия, Румъния, България, Италия, Испания, САЩ, Мексико или където и да е другаде има затруднения да се ориентира в база данни на чисто немски език или база данни на чужд за него език. Освен това той ще има проблеми с изпълнението на заявка за база данни и след това да може да чете резултатите.

Но достатъчно за черната марка, защото добрата новина е, че всяка съвременна ветеринарна практика, всеки приют за животни, всяка организация за хуманно отношение към животните и сега много частни защитници на правата на животните имат съответния електронен четец на чипове. С 15-цифрения идентификационен номер на чипа, който се чете по този начин , можете да определите собственика на намереното животно с всички негови данни за контакт в нашата база данни в рамките на минути чрез Интернет, от всяко място в света и разбира се веднага да уведомите, че любимата му е намерена . Защото всеки, който има домашен любимец, знае, че няма по-добро чувство от това да държите съкровището си в ръце отново.

Въведете любимия си в нашата база данни сега.

ВКЛЮЧИ СЕ СЕГА